29 Μαΐ 2017

Απίστευτη καταγγελία για Ρέστη! Πρώην συνεργάτης του καταγγέλλει τον εφοπλιστή για… σεξουαλική κακοποίηση! Πηγή: Απίστευτη καταγγελία για Ρέστη! Πρώην συνεργάτης του καταγγέλλει τον εφοπλιστή για… σεξουαλική κακοποίηση! - REPORTAZ NET

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης  καταγγέλλει ότι έπεσε πρώην συνεργάτης του εφοπλιστή...
 Είδε κι έπαθε να αποδείξει ότι οι ορθοσκοπήσεις του ιδιωτικού νοσοκομείου δεν απεικόνιζαν τη βλάβη που πραγματικά υπέστη, από ξύλινο όργανο,
γιατί ο ηθικός αυτουργός και αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης–όπως φέρεται σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα–,Βίκτωρ Ρέστης, είχε φροντίσει να…εξαφανίσει τα αποδεικτικά στοιχεία, φροντίζοντας οι εξετάσεις που εμφάνιζαν παραβιάσεις του ορθού να αντικατασταθούν με τις ορθοσκοπήσεις ανέπαφων ασθενών.
Αν και το περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2009, έφτασε Δεκέμβριος του 2014 για να αντιληφθεί τυχαία το θύμα ότι πίσω από αυτούς που τον κακοποίησαν σεξουαλικά, τον εκβίασαν, τον απείλησαν και διέπραξαν μια σειρά άλλων αδικημάτων εις βάρος του, βρισκόταν αυτός που του εμφανιζόταν ως φίλος και περιστασιακά συνεργάτης του, ο γνωστός εφοπλιστής και εκδότης Βίκτωρ Ρέστης.
Δεν πήγε το μυαλό του στον Ρέστη
Και πώς να πάει το μυαλό του θύματος στον εφοπλιστή –αν και είχαν μεταξύ τους, όπως φαίνεται, οικονομικές διαφορές–, αφού την επομένη του περιστατικού,μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο με τη βοήθεια ενός ιδιωτικού αστυνομικού,ο οποίος ήταν τελικά της προσωπικής ασφάλειας του εφοπλιστή. Δεν μπορούσε δε να εξηγήσει το αποτέλεσμα της εξέτασης και το απέδωσε στο ότι είτε τα ιατρικά μηχανήματα του νοσοκομείου δεν λειτουργούν κανονικά είτε οι ειδικοί γιατροί δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους,αφού ο ίδιος είχε βιώσει και βίωνε τις άσχημες παρενέργειες μιας σεξουαλικής κακοποίησης.
Βέβαια το θύμα δεν τόλμησε τότε να καταγγείλει τους τρεις δράστες, που τον πλησίασαν έξω από το Νεκροταφείο Παπάγου και τον κακοποίησαν σεξουαλικά, διότι τον απείλησαν ότι αν το πει θα θέσει σε κίνδυνο την οικογένειά του, η οποία θα υποστεί τα ίδια.
Ψευδείς καταθέσεις – ομολογίες
Αν και τις ημέρες που ακολούθησαν εξαναγκάστηκε με τις ίδιες μεθόδους –πλην της σεξουαλικής κακοποίησης – από τον κατηγορούμενο και τους συνεργάτες αυτού να υπογράψει ψευδείς καταθέσεις ή ομολογίες που απάλλασσαν τον εφοπλιστή από άλλα αδικήματα και υπό του καθεστώτος του τρόμου να του μεταβιβάσει και ακίνητα μεγάλης αξίας σε εξωχώρια εταιρεία, συμφερόντων Β.Ρέστη, δεν τον υποψιάστηκε και πάλι.
Δεν πίστευε στα αφτιά του το θύμα, όταν τον Δεκέμβριο του 2014, κληθείς να καταθέσει ως μάρτυρας στους εισαγγελείςγια κάποια άλλη υπόθεση του μεγαλοεπιχειρηματία, τον ενημέρωσαν ότιστα προσωπικά αρχεία του τελευταίου βρέθηκε η ορθροσκόπησή του, που απεικόνιζε τα πραγματικά αποτελέσματα, αυτά δηλαδή που επιβεβαίωναν τη σεξουαλική του κακοποίηση.
Η ψυχολογική και σωματική βία που του είχε ασκηθεί είχε τέτοια επίδραση πάνω του, που και πάλι δεν θέλησε να πιστέψει ότι ήταν ο Βίκτωρ Ρέστης αυτός που τα οργάνωσε όλα.Γι’ αυτό πείστηκε οριστικά και αμετάκλητα το 2015, όταν από κατάθεση του εφοπλιστήσε εφέτη ανακριτή ο μάρτυρας αποκάλυψε ότι ο ιδιωτικός αστυνομικός που συνόδευσεστο ιδιωτικό νοσοκομείο το θύμα για την ορθοσκόπησηήταν ένας από τους άντρες της προσωπικής φρουράς του Βίκτωρα Ρέστη.
Μετά και από αυτή την αποκάλυψη, το θύμα πείσθηκε πλέον ότι όλα είχαν σχεδιαστεί και διαπραχθεί κατ’ εντολή του μεγαλοεπιχειρηματία,ξεπέρασε πλέον τους φόβους του και κατέθεσε σχετική μήνυση κατηγορώντας τον, μεταξύ άλλων, για εγκληματική οργάνωση αλλά και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων,που αφορά στην αλλοίωση των αποτελεσμάτων της ορθοσκόπησης.
Γιατί κατηγορείται ο Βίκτωρ Ρέστης
Ο Βίκτωρ Ρέστης παραπέμπεται σε δίκη με το υπ’ αριθ. 1495/2017 παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για το βαρύτατο αδίκημα
α) της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για β) ηθική αυτουργία από κοινού κατά συρροή σε:
1)εκβίαση κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη
2) σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο,
3) σε ληστεία από κοινού τετελεσμένη και κατ’ εξακολούθηση,
4) σε επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού,
5) σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα,
6) σε έκρηξη,
7) σε παράνομη οπλοφορία,
8) σε οπλοχρησία.
Επίσης, γ) για παραβίαση απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και αθέμιτη παρακολούθηση από κοινού και κατ’ εξακολούθηση από υπαίτιους που ενεργούν κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και δ) για παραβίαση προσωπικών δεδομένων από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.
της Μαίρης Ζαρκάδα
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε το Σάββατο 27/5