12 Μαΐ 2017

Σφαλιάρα του Ευρωπαικού Δικαστηρίου στην Uber και τους φίλους της.

Η δημοσίευση των προτάσεων του Γενικού Εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την Uber, την δραστηριότητά της και τον τρόπο λειτουργίας της, επεφύλλασε δυσάρεστες εκπλήξεις για τους απανταχού συνεργάτες και φίλους της πολυεθνικής εταιρίας. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της
 Uber είναι υποχρεωμένη να τηρεί την νομοθεσία περί επιβατικών μεταφορών κάθε χώρας  στην οποία ασκεί δραστηριότητα.Ο  Εισαγγελέας απορρίπτει τους ισχυρισμούς   της Uber περί   αρχής  της ελεύθερης παροχής των υπηρεσιών που  διασφαλίζει το κοινοτικό δίκαιο  για τις υπηρεσίες της κοινωνίας της πληροφορίας, θεωρώντας ότι η  εταιρία παρέχει υπηρεσίες αστικής μεταφοράς.
Αυτό σημαίνει,  ότι κάθε χώρα μπορεί από μόνη της να κρίνει, αν θα ανέχεται την παραβατικότητα, αν θα την διαφημίζει (όπως έκανε η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Κυρανάκης)  αν θα την εντάσει σε ειδικό νομοθετικό πλαίσιο (όπως έκανε ο κ. Μητσοτάκης) ή αν θα την απομονώνει με την δημιουργία  δίκαιων  κανόνων  για όλους,  όπως κάνει σήμερα το Υπουργείο Μεταφορών.
Όπως ανακοινώθηκε ήδη , από τους  Υπουργό και Υφυπουργό  Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και Νίκο Μαυραγάνη αντίστοιχα,  είναι έτοιμο και θα κατατεθεί σύντομα ένα νομοσχέδιο που ανταποκρίνεται πλήρως στην δίκαιη και σωστή λειτουργία της αγοράς των επιβατικών μεταφορών.

Ως εκ τούτου και με την πεποίθηση ότι η Uber , διάγει τις τελευταίες μέρες παρανομίας και ασυδοσίας στη χώρα μας,  παρακαλούμε το επιβατικό κοινό να αποφεύγει να χρησιμοποιεί την εφαρμογή και να μην  συνδράμει στο παράνομο, αφορολόγητο και αδήλωτο έργο της.
Θυμιος Λυμπεροπουλος.