9 Ιουν 2017

Φιάσκο: Στο Παίδων δεν είδαν το τραύμα από τη σφαίρα στον 11χρονο

Ζητούνται απαντήσεις 

Έκαναν προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης του μικρού Μάριου επί 55 λεπτά - Στην επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου γίνεται λόγος για τραύμα που ...
προκλήθηκε «από πτώση εξ ιδίου ύψους»
Σε φιάσκο εξελίσσεται για το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» η υπόθεση ....
με τον τραγικό χαμό του 11χρονου από το Μενίδι ο οποίος έπεσε νεκρός από «αδέσποτη» σφαίρα.

Στην επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου όχι μόνο δεν υπάρχει αναφορά σε κάποιο τραύμα που να προκλήθηκε από σφαίρα αλλά υποστηρίζεται ότι το τραύμα προκλήθηκε «από πτώση εξ ιδίου ύψους».

Το ερώτημα είναι πλέον αφενός πώς δεν κατάφερε ο γιατρός ή οι γιατροί που χειρίστηκαν το περιστατικό να αντιληφθούν ότι υπήρχε τραύμα από σφαίρα και αφετέρου γιατί η διοίκηση προχωρά σε μια τέτοια ανακοίνωση ενώ εκκρεμεί η νεκροψία-νεκροτομή.

Την αποκάλυψη για την αιτία θανάτου του παιδιού έκανε το πρωί της Παρασκευής ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς.

Η επίσημη ανακοίνωση του Παίδων «Αγία Σοφία» έχει ως εξής:





Γιατροί του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία ανέφεραν στο protothema.gr ότι το βράδυ της Πέμπτης, όταν ασθενοφόρο μετέφερε τον 11χρονο στα έκτακτα περιστατικά, επιχειρήθηκε για 55 λεπτά η ανάταξη του παιδιού. Σχεδόν επί μία ώρα, οι γιατροί, προσπαθούσαν να επαναφέρουν τον άτυχο Μάριο κάνοντας του καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση,

Το παιδί μεταφέρθηκε διασωληνωμένο, λένε οι γιατροί και σημειώνουν πως όταν ο 11χρονος έφτασε στο Παίδων δεν είχε σφιγμό. 

Έπειτα από ανεπιτυχείς προσπάθειες 55 λεπτών, διαπίστωσαν το θάνατο του μαθητή.
http://exofitsio.blogspot.gr/2017/06/11_82.html#more