9 Ιουν 2017

Ταρίφα 15 ευρώ για τους συνέδρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης


«Αλμυρό» θα είναι το τίμημα της συμμετοχής στο πολιτικό και προγραμματικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που πραγματοποιείται από τις 30 Ιουνίου ως τις 2 Ιουλίου.

Με δεδομένη την οικονομική στενότητα της περιόδου, τα μέλη των κομμάτων και των φορέων του σχήματος που θα θελήσουν να λάβουν μέρος θα πρέπει να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη.
Συγκεκριμένα, το κόστος για τη συμμετοχή ανά σύνεδρο ανέρχεται στα 15 ευρώ, σύμφωνα με την εγκύκλιο που απέστειλε στις νομαρχιακές και κομματικές οργανώσεις η Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου.
Η εγκύκλιος που φέρνει στη δημοσιότητα η efsyn.gr έχει θέμα «Πιστοποίηση Συνέδρων, εκπροσώπων κομμάτων/φορέων της ΔΗ.ΣΥ.» και μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης, και την παραλαβή της κάρτας συνέδρου καταβάλλεται υποχρεωτικά το ποσό της οικονομικής συνεισφοράς των 15 ευρώ. Για την έγκαιρη ενημέρωση των συνέδρων η Ομάδα Οργανωτικού θα τους αποστείλει προσωπικά την παρούσα εγκύκλιο».
Το παραπάνω ποσό είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν οι 1500 σύνεδροι (από τους συνολικά 3000) που αποτελούν εκπροσώπους των κομμάτων και των φορέων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Με ένα πρόχειρο υπολογισμό στο κομματικό ταμείο θα εισρεύσουν 22.500 ευρώ!
Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και ειδικότερα στο ΠΑΣΟΚ είναι γνωστό ότι «λεφτά δεν υπάρχουν» οπότε η οικονομική εξόρμηση φαίνεται ότι ήταν μονόδρομος.
Σημειώνεται πάντως ότι σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν όπως π.χ. κατά την εκλογή αρχηγού από τη βάση η συνδρομή των μελών και των φίλων κυμαινόταν από 2 μέχρι 5 ευρώ.
Αναλυτικά, η εγκύκλιος:
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΔΗ.ΣΥ.
Αθήνα 1 Ιουνίου 2017
ΠΡΟΣ
- Kόμματα/φορείς της ΔΗ.ΣΥ.
- Νομαρχιακά Συντονιστικά
Συμβούλια ΔΗ.ΣΥ.  

                               Κοιν.: - Γραφείο Προέδρου ΠΑΣΟΚ &   Επικεφαλής
                                               της ΔΗ.ΣΥ  ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Κοινοβουλευτική Ομάδα
ΣΧΕΔΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ 2
Θέμα: Πιστοποίηση Συνέδρων, εκπροσώπων κομμάτων/φορέων της ΔΗ.ΣΥ.
Σύντροφοι/σες και φίλοι/ες,
Η συγκρότηση του Συνεδρίου θα γίνει με βάση την ομόφωνη απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, η οποία προβλέπει ότι: 1500 Σύνεδροι θα είναι εκπρόσωποι των κομμάτων και φορέων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Για την έγκαιρη καταγραφή και πιστοποίηση των συνέδρων, που θα συμμετάσχουν ως εκπρόσωποι των κομμάτων και φορέων της ΔΗ.ΣΥ., θα πρέπει το αργότερο έως 11 Ιουνίου να αποσταλούν στην Ομάδα Οργανωτικού με ευθύνη του κάθε κόμματος/φορέα, οι καταστάσεις των Συνέδρων και τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο, όνομα πατέρα, τηλέφωνα και ηλεκτρονική διεύθυνση).
Επίσης θα πρέπει να επικαιροποιηθούν και να αποσταλούν μέχρι την ίδια ημερομηνία καταστάσεις με τα μέλη των Περιφερειακών Συντονιστικών της ΔΗ.ΣΥ., που έχουν αντιστοιχηθεί στα Νομαρχιακά Συντονιστικά και οι πρώην βουλευτές που έχουν εκλεγεί στο Νομό.
Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας Πιστοποίησης, και την παραλαβή της κάρτας συνέδρου καταβάλλεται υποχρεωτικά το ποσό της οικονομικής συνεισφοράς των 15 ευρώ. Για την έγκαιρη ενημέρωση των συνέδρων η Ομάδα Οργανωτικού θα τους αποστείλει προσωπικά την παρούσα εγκύκλιο.
 http://www.efsyn.gr