14 Ιουν 2017

Ντοκουμέντο: Προειδοποιούσαν από το 2013 για φωτιά στο Grenfell Tower

Ερωτηματικά και έκπληξη προκαλεί το γεγονός πως μια ομάδα πολιτών του Κένσιγκτον, όπου προκλήθηκε η τεράστια φωτιά στο 24όροφο κτίριο προειδοποιούσαν εδώ και χρόνια ...
για τους κινδύνους που εγκυμονούσε ο πύργος Grenfell. "Μόνο ένα καταστροφικό γεγονός θα εκθέσει την ανικανότητα των ιδιοκτητών και θα βάλει τέλος στους κινδύνους διαβίωσης και την αδιαφορία για την υγεία και τους κανόνες ασφαλείας που απειλούν τους ενοίκους του πύργου" σχολίαζαν σε δημοσίευσή τους μόλις τον περασμένο Νοέμβριο.

"Πιστεύουμε ακράδαντα πως μια σοβαρή φωτιά στον πύργο ή ένα αντίστοιχα σοβαρό γεγονός αποτελεί την πιο πιθανή αιτία που η εταιρία θα βρεθεί ενώπιον των ευθυνών της" γράφουν σε ένα κείμενο που στην πραγματικότητα προέβλεπε την καταστροφή που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης. Όπως αναφέρουν, ο οργανισμός KCTMO που διαχειρίζεται μια σειρά από κτίσματα στην περιοχή, απέφυγε κυριολεκτικά στο παρά 5' παρόμοια φωτιά το 2013, όταν οι κάτοικοι αντιμετώπισαν προβλήματα διαφοράς τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος, τα οποία οφείλονταν σε λανθασμένη καλωδίωση.
Η ομάδα έχει προβεί κατά καιρούς, όπως φαίνεται και στο blog που διαθέτουν, σε καταγγελίες για την ασφάλεια του κτιρίου, οι οποίες όπως ισχυρίζονται συγκαλύφθηκαν με ευθύνες και του Βασιλικού Συμβουλίου Κένσιγκτον και Τσέλσι που είναι αρμόδιο για την περιοχή.
Η Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο κτίριο στα δυτικά του Λονδίνου, το Grenfell Tower, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες Τουλάχιστον τριάντα ένοικοι από τον πύργο διαμερισμάτων στο δυτικό Λονδίνο που καίγεται, έχουν μεταφερθεί σε πέντε νοσοκομεία, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους εντός του πύργου.
http://news247.gr