9 Ιουν 2017

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΑ ΤΡΥΠΑΝΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ! Που θέλει να κάνει γεωτρήσεις το 2017

beratalbayrak
Δυναμικά στο ενεργειακό παιχνίδι θέλει να μπει μέσα το 2017 η Τουρκία που ήδη . 
Εντός του 2017 σχεδιάζει να κάνει τη πρώτη της γεώτρηση στη Μεσόγειο ή τη Μαύρη Θάλασσα η Τουρκία.
 Η δήλωση προήλθε από τον υπουργό ενέργειας και γαμπρό του Ταγίπ Ερντογάν Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος βρίσκεται στα Κατεχόμενα και επισκέφθηκε το πλοίο «Μπαρμπαρός» που πλέει στον κόλπο της κατεχόμενης Αμμοχώστου.
Σύμφωνα με το πρακτορείο «Ανατολού», ο κ. Αλμπαϊράκ εξέφρασε την ελπίδα η Τουρκία να αποκτήσει εντός του 2017 το δικό της σκάφος για να κάνει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. Κατά την εκτίμηση του Τούρκου υπουργού ενέργειας η πρώτη γεώτρηση θα γίνει μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου. Όπως είπε έχουν γίνει ήδη μελέτες και έχουν επιλεγεί τρεις με τέσσερις περιοχές για γεώτρηση ενώ υπάρχουν ακόμα κάποιες άλλες περιοχές για να γίνουν έρευνες από το «Μπαρμπαρός».
Σημείωσε πως «θα εργαστούμε όχι αναζητώντας περιπέτειες αλλά επιστημονικά. Εδώ αυτό το πλοίο (Μπαρμπαρός) θα κάνει δισδιάστατες και τρισδιάστατες έρευνες και τα δεδομένα θα αναλυθούν, οι ειδικοί θα αναλύσουν τα πιο σωστά σημεία και μετά θα γίνουν γεωτρήσεις για να βρεθεί πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο». Κατά τον Αλμπαϊράκ ο σχεδιασμός της Τουρκίας έχει βάθος 5 έως 10 χρόνια.
Για τις έρευνες που κάνει το «Μπαρμπαρός» στη περιοχή της Κύπρου, ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ είπε ότι έχουν ολοκληρωθεί τα δύο τρίτα τρισδιάστατων ερευνών , σε μια περιοχή 1695 τετραγωνικών μέτρων στην Αμμόχωστο οι οποίες θα ολοκληρωθούν στα τέλη Ιουνίου αν και ο προγραμματισμός προέβλεπε να τελειώσουν στις 10 Ιουλίου. Στη συνέχεια θα γίνουν τρισδιάστατες έρευνες στη Κεντρική Μεσόγειο.
Ο Τούρκος υπουργός μετέβη χθες αιφνιδίως στα Κατεχόμενα με ιδιωτικό αεροσκάφος και στη συνέχεια με ελικόπτερο πήγε στο «Μπαρμπαρός» μαζί με τον υφυπουργό ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ και τον λεγόμενο «υπουργό οικονομικών και ενέργειας» του ψευδοκράτους Σουνάτ Ατούν. Ο Αλμπαϊρλακ συνέφαγε με το πλήρωμα του «Μπαρμπαρός» το πρώτο γεύμα μετά τη νηστεία του Ραμαζανιού.
http://www.crashonline.gr