3 Ιουν 2017

Κρήτη: Βρήκαν 29 κοντέινερ με εκρηκτικά στα αμπάρια πλοίου

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Ουκρανός καπετάνιος του πλοίου “Μekong Spirit” που μεταφέρθηκε στις ναυτικές εγκαταστάσεις του κόλπου της Σούδας δίπλα στην Αμερικανική βάση. Μετά το τέλος της προανακριτικής διαδικασίας οι εισαγγελικές αρχές έκριναν ..
προφυλακιστέο τον καπετάνιο και ζήτησαν τη δέσμευση των 29 κοντέινερ που μετέφερε με εκρηκτικές ύλες.

Τα κοντέινερ με τα εκρηκτικά ξεφορτώθηκαν χθες από το πλοίο και φυλάσσονται σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον κόλπο της Σούδας.

Τα εκρηκτικά εντοπίστηκαν στις 24 Μαίου έπειτα από επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στο «Μekong Spirit» που είχε αποπλεύσει από την Τουρκία με προορισμό το Σουδάν.

Το πλοίο με σημαία Μάλτας, έφερε κοντέινερ με εκρηκτικές ύλες, κατά παράβαση περιοριστικών αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και της Ε.Ε. λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο Σουδάν.
Σύμφωνα με τα συνοδευτικά έγγραφα τα εκρητικτικά θα χρησιμοποιούνταν για λατομείο.


Τον έλεγχο για το φορτίο είχε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης. Επειδή δεν υπάρχουν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις στην Κω το πλοίο και το 17μελες πλήρωμα του μεταφέρθηκε στον κόλπο της Σούδας όπου και παραμένει.


Πηγή: http://www.cretalive.gr