14 Ιουν 2017

ΠΩΛΗΘΗΚΕ το θρυλικό ξενοδοχείο Athens Ledra (Marriott)- Ποιος πλήρωσε 33 εκατομμύρια ευρώ για να το αποκτήσει;

Σε πλειστηριασμό βγήκε τελικά ξανά το θρυλικό ξενοδοχείο Athens Ledra, με βάση τον «παλιό κώδικα», δηλαδή με αποζημίωση πρώτα των εργαζόμενων και των ασφαλιστικών ταμείων κι ύστερα των τραπεζών.

Η τιμή εκκίνησης του ξενοδοχείου ήταν τα 33 εκατομμύρια ευρώ. Πουλήθηκε τελικά για 33.050.000 ευρώ στην εταιρεία Hotel A.E.
O εκπρόσωπός της, Πωλ Γομόπουλος, είναι Γενικός Διευθυντής της αμερικανικής εταιρείας ακινήτων Hines, που ενδιαφέρεται να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα, στον τομέα του τουρισμού.
Να σημειωθεί ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός είχε αποβεί άκαρπος.
Το τίμημα εκκίνησης στην τότε διαδικασία είχε οριστεί στα επίπεδα των 38 εκατομμυρίων ευρώ.
Το ξενοδοχείο
Το εμβληματικό ξενοδοχείο Athens Ledra κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1980 από τον Γεώργιο Παρασκευαΐδη. Ύστερα από τον θάνατό του, τον Δεκέμβριο του 2007, ο έλεγχος του ξενοδοχείου περιήλθε στην οικογένεια Παρασκευαΐδη, ενώ το 2013 ολοκληρώθηκε η τριακονταετής διαχείριση της μονάδας από την αμερικανική αλυσίδα Ledra Marriott. Έχει φιλοξενήσει από αστέρες του Χόλιγουντ μέχρι εμίρηδες, πολιτικούς και επιχειρηματίες παγκοσμίου φήμης.
Ωστόσο τη μετονομασία -το 2014- του ξενοδοχείου σε Athens Ledra τη διαδέχεται λίγους μήνες αργότερα η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 της ΑΣΤΥ, της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ξενοδοχείου, η οποία στη συνέχεια αποσύρθηκε.
 http://www2.star.gr