20 Ιουν 2017

ΔΕΙΧΝΕΙ… ΓΙΩΡΓΟ! Ο Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ και για τον ΓΑΠ

papakonstantinou_0_0
«Πολιτική ήταν η απόφαση να αναζητήσω τη λίστα, ήταν πολιτική απόφαση να μην πρωτοκολληθεί, ήταν πολιτική απόφαση να δώσω 20 ονόματα στον κ. Καπελέρη και ήταν πολιτική απόφαση να σταλεί με τον τρόπο που εστάλη στον κ. Διώτη».
Τα παραπάνω υποστήριξε ο πρώην ....
υπουργός Οικονομικών επί κυβέρνησης Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωσταντίνου – στην κατάθεση του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου  εκδικάζεται η ομώνυμη υπόθεση με κατηγορούμενο τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και πρώην εισαγγελέα, Ιωάννη Διώτη.
Παράλληλα,ο κ. Παπακωσταντίνου, ο οποίος έχει παραπεμφθεί για τον τρόπο που χειρίστηκε τη λίστα Λαγκάρντ στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο και έχει καταδικασθεί, δεν απέδωσε δόλο στον κ. Διώτη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν προκύπτει από τη λογική αλλά και από την ιστορία του κ. Διώτη ότι είχε δόλο. Εξ όσων γνωρίζω έγινε συσχέτιση των στοιχείων που περιλαμβάνονταν στη λίστα Λαγκάρντ στη λίστα των 65 CD». Μάλιστα, προσέθεσε πως ο πρώην εισαγγελέας επιλέχθηκε για τη θέση αυτή καθώς ήταν ένα πρόσωπο το οποίο δεν επρόκειτο να φοβηθεί και να κάνει πίσω.