28 Ιουν 2017

Βίαιη προσαγωγή του Γιάννου Παπαντωνίου - Προκαλεί τον ελληνικό λαό ο υπουργός του Σημίτη

ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΣ ο πρώην υπουργός του Σημίτη, Γιάννος Παπαντωνίου, δεν εμφανίστηκε χθες στην αρμόδια προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που ερευνά τα σκάνδαλα των εξοπλιστικών.

Στο υπόμνημα το οποίο κατέθεσε με περίσσιο θράσος, χαρακτηρίζει αυθαίρετες τις εκτιμήσεις για τη ζημιά που προκάλεσε στο ελληνικό δημόσιο το σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά, ενώ αντιγράφοντας τις πρακτικές του Άκη Τσοχατζόπουλου, έριξε τα βάρη για τις συμβάσεις που υλοποιήθηκαν στη διάρκεια της θητείας του, στο υπουργείο Αμύνης, στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Η άρνηση του Γιάννου Παπαντωνίου να δώσει εξηγήσεις στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται, δείχνει το σεβασμό που τρέφει στο Κοινοβούλιο και τα θεσμικά του όργανα.
Στην ουσία ο Γιάννος Παπαντωνίου, εμπαίζει το Κοινοβούλιο, όπως ενέπαιξε επί χρόνια τη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας ψέματα στους ανακριτές για την προέλευση των μαύρων λογαριασμών σε τράπεζες της Ζυρίχης. Η αρμόδια προανακριτική επιτροπή της Βουλής, θα πρέπει να ζητήσει τη βίαιη προσαγωγή του, προκειμένου να καταθέσει για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών.
Γιατί ο ελληνικός λαός θέλει να μάθει όλη την αλήθεια για το γιγαντιαίο σκάνδαλο, το οποίο στοίχισε δεκάδες δισεκατομμύρια στο Ελληνικό Δημόσιο, ένα μεγάλο μέρος από τα οποία κατευθύνθηκαν στις ελβετικές τράπεζες και σε φορολογικούς παραδείσους.
Κανένας Γιάννος, δεν μπορεί να εμπαίζει τη Βουλή, ούτε μπορεί να είναι υπεράνω νόμων όσες πιέσεις και αν ασκούν κάποιοι Ευρωπαίοι πολιτικοί στην προηγούμενη και την τωρινή κυβέρνηση. Άλλωστε πολύ σύντομα, ο ίδιος θα κληθεί από τους ανακριτές, προκειμένου να καταθέσει ως ύποπτος για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος που είναι αδίκημα διαρκές και δεν υπόκειται σε παραγραφή.
Στις προηγούμενες καταθέσεις του, είχε ισχυριστεί ότι οι λογαριασμοί στην Ζυρίχη τροφοδοτήθηκαν από το πρώην σύζυγο της Σταυρούλας Κουράκου. Τελικά αποδείχτηκε ότι έλεγε ψέματα. Τώρα θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τον προηγούμενο μαύρο λογαριασμό, για δύο νέους μαύρους λογαριασμούς και ένα ακόμα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, που εντοπίστηκαν πάλι σε τράπεζες της Ζυρίχης.
Με δεδομένο ότι του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα, το πιθανότερο είναι να προφυλακιστεί για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Τα υπόλοιπα αδικήματα έχουν παραγραφεί, εξαιτίας του νόμου περί ευθύνης υπουργών, που εξασφαλίζει ιδιότυπη ασυλία, σε υπουργούς και βουλευτές μετά από δύο κοινοβουλευτικές θητείες.
Ανεξάρτητα από το τι θα κάνουν οι ανακριτές, η προανακριτική επιτροπή της Βουλής πρέπει να αποφασίσει τη βίαια προσαγωγή του για να καταθέσει. Είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης και γι΄ αυτό κανείς δεν μπορεί να προκαλεί το λαό και να εμπαίζει τους θεσμούς.