17 Ιουν 2017

Αποκάλυψη: Ο Μπαλαούρας πίεζε για το ρουσφέτι στους υπαλλήλους της ΤτΕ

Μια επιστολή εμποτισμένη με κυνισμό και κακώς εννοούμενο συνδικαλιστικό «νεποτισμό» ενός ανθρώπου με αριστερή κουλτούρα και αγωνιστικό παρελθόν αποκαλύπτει ουσιαστικά ακόμα ένα βαρύ παρασκήνιο για τον τρόπο με τον ..
οποίο έμειναν εκτός ΕΦΚΑ οι συνταξιούχοι της Τραπέζης της Ελλάδος, οι οποίοι εξαιρούνται από τον νόμο Κατρούγκαλου και συνεχίζουν να λαμβάνουν -χωρίς καμία περικοπή- προνομιακές συντάξεις που κατά μέσον όρο ξεπερνούν τα 1.200 ευρώ τον μήνα.
Η «δημοκρατία», μετά την αποκάλυψη της εγκυκλίου του υπουργείου Εργασίας για τον επανυπολογισμό των συντάξεων, με αρ. πρωτ. Φ80000/οικ.60258/1471, όπου ορίζεται ότι αναπροσαρμόζονται οι ήδη καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις πλην του ΟΓΑ και του Ταμείου Σύνταξης της Τραπέζης της Ελλάδος, φέρνει στο φως μια επιστολή-σοκ του Μάκη Μπαλαούρα, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και συνταξιούχου της ΤτΕ, προς τους συναδέλφους του.
Η επιστολή εστάλη στις 18/01/2017 και από αυτήν αποκαλύπτεται το γεγονός ότι ο ίδιος -εν αγνοία του- όπως και άλλοι βουλευτές και πρόσωπα, που δεν έπρεπε, πήραν από λάθος του συστήματος το επίδομα αλληλεγγύης (!) για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Σε αυτήν, όμως, αποκαλύπτεται και το οργιώδες παρασκήνιο, με το οποίο ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, ενώ σε κάθε ομιλία του μιλά με σκληρή γλώσσα για τις «γενναιόδωρες» συντάξεις που απονέμονται στην Ελλάδα και για την ανάγκη υλοποίησης νέων μεταρρυθμίσεων στο Ασφαλιστικό, προστατεύει τα «δικά του παιδιά» από τις περικοπές, που φτάνουν έως το 30% για τους υπόλοιπους συνταξιούχους.
Η επιστολή αναφέρει επί λέξει:
«Με την ευκαιρία της επιστολής μου, θέλω να σας ενημερώσω ότι και στην περίοδο της ένταξης των προαπαιτουμένων του Μνημονίου, όταν οι δανειστές μας απαιτούσαν -παρατύπως βέβαια, αλλά αυτά γι' αυτούς είναι ψιλά γράμματα- την ένταξη των ασφαλισμένων της Τ.Ε. στο ενιαίο Ταμείο, ενημέρωνα τότε τον διοικητή και τον υποδιοικητή της Τ.Ε., ενώ παράλληλα εργαζόμουν προκειμένου να αποφευχθεί, πράγμα που τελικά αποσοβήθηκε. Στην τελευταία φάση με το ν/σ του υπουργείου Εργασίας για το Ασφαλιστικό, με μεγάλη προσπάθεια, κόντρα σε εξωτερικές και εσωτερικές σκοπιμότητες, το νομοσχέδιο τελικά εξαίρεσε την Τ.Ε.».
http://www.dimokratianews.gr/