6 Ιουν 2017

Οι Αμερικανοί χτύπησαν δυνάμεις του Άσαντ σε ουδέτερη ζώνη στη Συρία

Ο συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ, χτύπησε και κατέστρεψε δυνάμεις του Άσαντ που επιχειρούσαν να μπουν σε ουδέτερη ζώνη στη Νότια Συρία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνασπισμού “Παρά τις προειδοποιήσεις, οι δυνάμεις του καθεστώτος μπήκαν στην ..
συμφωνημένη ουδέτερη ζώνη με τανκ, πυροβολικό, αντιαεροπορικά άρματα, θωρακισμένα οχήματα και περισσότερους από 60 στρατιώτες που αποτελούσαν απειλή για τις δυνάμεις του συνασπισμού και τις σύμμαχες δυνάμεις που στρατοπεδεύουν στο “At Tanf Garrison”.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνασπισμού “Παρά τις προειδοποιήσεις, οι δυνάμεις του καθεστώτος μπήκαν στην συμφωνημένη ουδέτερη ζώνη με τανκ, πυροβολικό, αντιαεροπορικά άρματα, θωρακισμένα οχήματα και περισσότερους από 60 στρατιώτες που αποτελούσαν απειλή για τις δυνάμεις του συνασπισμού και τις σύμμαχες δυνάμεις που στρατοπεδεύουν στο “At Tanf Garrison”.
Οι δυνάμεις του συνασπισμού ισχυρίζονται πως προειδοποίησαν αρκετές φορές, πριν καταστρέψουν δύο άρματα του πυροβολικού, ένα αντιαεροπορικό άρμα και ένα τανκ. Στις 18 Μαΐου, οι δυνάμεις του συνασπισμού είχαν πραγματοποιήσει και πάλι επίθεση σε δυνάμεις του Άσαντ, καθώς αυτές προχωρούσαν στην ουδέτε ζώνη. Οι δυνάμεις του συνασπισμού επιχειρούν εδώ και πολλούς μήνες στην περιοχή At Tanf, στην οποία πραγματοποιούνται γυμνάσια, ενώ εκπαιδεύονται και οι φιλοαμερικανικές συριακές δυνάμεις που πολεμούν κατά του ISIS.
Ο συνασπισμός δηλώνει στην ανακοίνωσή του, πως δεν αποζητά μάχες με δυνάμεις του καθεστώτος, όμως παραμένει έτοιμος να αμυνθεί αν δυνάμεις του Άσαντ αρνούνται να φύγουν από τις ουδέτερες ζώνες. Τέλος ζητά από όλες τις πλευρές να επικεντρωθούν στη μάχη κατά του ISIS, που είναι ο κοινός εχθρός και η μεγαλύτερη απειλή για την περιοχή αλλά και για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.