20 Ιουν 2017

Αύριο μπαίνει η ταφόπλακα στο ΝΙΜΤΣ.

Συνεδριάζει το πρωϊ της Τετάρτης 21 Ιουνίου 2017 το ΔΣ του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) για να στρατικοποιήσει το ΝΠΔΔ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα εγκρίνει την μετατροπή του σε στρατόπεδο αφού στο πρώτο άρθρο που σχεδίου Οργανισμού Λειτουργίας αναφέρει  ότι Το Νοσηλευτικό
Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού είναι Γενικό Νοσοκομείο, με την επωνυμία «Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού» (ΝΙΜΤΣ), 417 ΝΙΜΤΣ για επιχειρησιακούς λόγους προβλεπόμενη από τα επιτελικά σχέδια ΓΕΣ. Αποτελεί, σύμφωνα με τις καταστατικές του διατάξεις (ΝΔ 597/1941,ΑΝ 1137/1946), Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), που εποπτεύεται από το Υπουργείο  Εθνικής Άμυνας, ως αυτοτελής στρατιωτική υπηρεσία λογιζόμενη οργανική μονάδα του ΓΕΣ (Άρθρο 25 Ν.2292/1995, ΦΕΚ 35Α), επιπέδου Σχηματισμού με έμβλημα του ΝΙΜΤΣ στο οποίο προτάσσεται ο αριθμός ΄΄417΄΄.
Ο διοικητής του ΝΙΜΤΣ κατέθεσε επίσης πρόταση με την οποία θα αλλάξει η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου για να αποτελείται από εν ενεργεία στρατιωτικούς που θα ψηφίζουν τις αποφάσεις και όλες οι θέσεις προϊσταμένων που μέχρι πριν κατείχαν δημόσιοι υπάλληλοι θα τις καταλάβουν Αξιωματικοί.
Άραγε ξέρει η κ. Όλγα Γεροβασίλη ότι επί αριστερής κυβέρνησης μετατρέπεται σε στρατιωτικό οργανισμό ένα από τα παλαιότερα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου;