29 Ιουν 2017

Πότισαν φαρμάκι τους προεδρους!!!

Το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ μπορει να μας απαντησει καθως και οι εκλεγμενοι μπορουν να μας διαφωτισουν εαν αληθευουν?
Δημήτρης Τερζής

Αλλαγή φρουράς στη διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου έφεραν οι αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.
Ο συνδυασμός του προέδρου του ΠΦΣ Κωνσταντίνου Λουράντου υπέστη ήττα, την ώρα που την πρωτιά πήραν δύο παρατάξεις που πρόσκεινται –άλλη λιγότερο, άλλη περισσότερο– στη Ν.Δ.
Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα έσπευσε να εκφράσει μέσω facebook ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Αδωνις Γεωργιάδης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «τώρα προέχει η εκλογή νεοδημοκράτη προέδρου, παρά τη διάσπαση».
Τρεις είναι οι υποψήφιοι για τη θέση, με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα.
1. Ο Απόστολος Βαλτάς, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μυτιλήνης, προερχόμενος απ’ την παράταξη του παλιού προέδρου του ΠΦΣ, Κυριάκου Θεοδοσιάδη, ο οποίος ωστόσο κατέβηκε με δική του παράταξη. Οι ειδήμονες τον κατατάσσουν στη Ν.Δ., ωστόσο δεν θεωρείται απ’ τους ανθρώπους που εύκολα υπακούει σε κομματικές νόρμες, αντιθέτως μπορεί να λειτουργήσει εκτός παραταξιακού πλαισίου.
2. Ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης, πρώην πρόεδρος του ΠΦΣ, ο οποίος ωστόσο δεν εκλέχτηκε στο Δ.Σ. Για να μπει σ’ αυτό θα πρέπει να δώσουν τη θέση τους 4 συνυποψήφιοι στην παράταξή του, οι οποίοι πήραν παραπάνω ψήφους απ’ αυτόν. Ανήκει στη Ν.Δ. και θεωρείται πως υπακούει απόλυτα στις κομματικές νόρμες.
3. Ιωάννης Μακρυγιάννης, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας. Εξελέγη με το κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και θεωρείται προοδευτικός. Ενδεχομένως να παίξει δυνατά σε περίπτωση που η παράταξή του συνεργαστεί με εκείνη του Απόστολου Βαλτά.
Οι διαδικασίες για την ανάδειξη προεδρείου αναμένεται να ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα και έως τότε οι συνομιλίες δίνουν και παίρνουν ανάμεσα στους εμπλεκόμενους.
Εντύπωση προκάλεσε και η εκλογή στο Δ.Σ. του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, Κωνσταντίνου Κούβαρη, παρά το γεγονός ότι αποδεδειγμένα στην κατοχή του διατηρεί μόλις το 1% του φαρμακείου του στον Πειραιά, πράγμα που αποτελεί θέμα ηθικής τάξης για τον κλάδο των φαρμακοποιών.
Ο μεγάλος χαμένος της διαδικασίας είναι ο Κωνσταντίνος Λουράντος, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.
Οι αντίπαλοι εκ δεξιών τού χρέωσαν πως στις προηγούμενες εκλογές είχε ουσιαστικά μετατρέψει τα φαρμακεία της χώρας σε εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ίδιος, σε ανάρτησή του στο facebook, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν είχα προεκλογικά καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα (το είχα προβλέψει άλλωστε και στην τελευταία Γ.Σ.), αφού είχε δρομολογηθεί η δράση των κομματικών μηχανισμών και αφού το “μασάζ” των εκλεκτόρων είχε πάρει διαστάσεις πλυσίματος εγκεφάλου από συγκεκριμένους υποψηφίους, οι οποίοι είχαν τους τελευταίους μήνες αναλώσει όλη τους τη δραστηριότητα σε αυτή την τακτική».
Χαμένος είναι και ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης, αρκεί να αναλογιστεί κανείς τη θέση και τις ψήφους που πήρε.
Στην ίδια μοίρα και ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, Ανδρέας Σοφιανόπουλος, ο οποίος κατέβηκε με δική του παράταξη και δεν εξελέγη.
Το διακύβευμα δεν είναι μόνον η κατάληψη της προεδρίας, αφού τα προβλήματα του κλάδου είναι μεγάλα και τα συμφέροντα ακόμα μεγαλύτερα.
http://www.efsyn.gr