4 Ιουν 2017

Λονδίνο! Βαν παρέσυρε πεζούς, άγνωστοι άρχισαν να μαχαιρώνουν κόσμο! "Αυτό είναι για τον Αλλάχ" φώναζαν

Νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο - Λευκό βαν έπεσε πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου
- Παρέσυρε 15 με 20 ανθρώπους
- Για έξι νεκρούς κάνουν λόγο τα διεθνή ΜΜΕ, "τουλάχιστον επτά οι νεκροί" ανέφερε Daily Mail
- Πέντε άνδρες άρχισαν να μαχαιρώνουν ..
πολίτες στο Μπόροου Μάρκετ, σημείο πολύ κοντά στη London Bridge
- Καταζητούνται τρεις άνδρες - Φωτογραφία ντοκουμέντο: Ένας από τους δράστες νεκρός
- Άστεγος που μένει κάτω από τη γέφυρα: Άκουσα έναν δυνατό θόρυβο και είδα έναν άνδρα να βγαίνει από το φορτηγό και να επιτίθεται στον κόσμο!
- Τερέζα Μέι: Το αντιμετωπίζουμε ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση - Αστυνομία: Είναι τρομοκρατική επίθεση
- ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ
Ο τρόμος βασιλεύει στη Βρετανία ξανά. Λιγότερο από δυο εβδομάδες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ ακόμη ένα αιματηρό γεγονός έρχεται να σημάνει συναγερμό. Περίπου στις 22:00 ώρα Λονδίνου (00:00 Ελλάδας) και ενώ στην περιοχή της Γέφυρας του Λονδίνου βρίσκονταν εκατοντάδες άνθρωποι, ένα λευκό βαν, ανέπτυξε ταχύτητα, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και παρέσυρε τουλάχιστον 20 πεζούς!
Λονδίνο: Σοκάρουν οι αυτόπτες μάρτυρες! "Πήδηξε από το βαν και άρχισε να μαχαιρώνει



View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Images from the scene as police, emergency crews respond to an "incident" on London Bridge http://cnn.it/2qSL1cD  http://snpy.tv/2s5z1cB 
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανταποκρίθηκε σε δυο περιστατικά, πρώτα στη Γέφυρα του Λονδίνου και μετά στο Μπόροου Μάρκετ, εκεί όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις με τα μαχαίρια και υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών ενώ υπήρξε και τρίτο περιστατικό στο Βόξολ, το οποίο όμως ΔΕΝ συνδέεται με τα δυο πρώτα! Σύμφωνα με τη Daily Mail, πέντε άνδρες, "μεσογειακής καταγωγής" που φώναζαν "αυτό είναι για τον Αλλάχ", αφού έριξαν το βαν σε 20 πεζούς σκοτώνοντας επτά ανθρώπους, άρχισαν να μαχαιρώνουν πολίτες. Κρατούσαν στα χέρια τους κυνηγητικά μαχαίρια και επιτίθονταν σε όποιον έβρισκαν μπροστά στους στην περιοχή Μπόροου Μάρκετ!


Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η αστυνομία καταζητεί τρεις άνδρες. Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι δράστες ήταν πέντε. Στην αγορά Μπόροου ακούστηκαν εκπυρσοκροτήσεις. Η αστυνομία ανέφερε ότι άνδρες της έκαναν χρήση των όπλων τους για να αντιμετωπίσουν οπλισμένους δράστες.
Μια φωτογραφία που έφτασε στο BBC από τον φωτογράφο Gabriele Sciotto δείχνει έναν άνδρα πεσμένο στο έδαφος και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να πρόκειται για έναν από τους δράστες. Ο άνδρας, σύμφωνα με το BBC είχε δεμένα στη μέση του κουτάκια, άγνωστο αν πρόκειται για κάποιου είδους εκρηκτικό μηχανισμό.
Η αστυνομία θεωρεί ότι το συμβάν στη Γέφυρα του Λονδίνου και οι επιθέσεις με μαχαίρια στο Μπόροου Μάρκετ αποτελούσαν μια συντονισμένη «τρομοκρατική ενέργεια». Και μπορεί το περιστατικό στο Βόξολ να μην συνδέται με τα άλλα δυο αλλά προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως υπήρξε κάτι εκεί, όπου μεταξύ άλλων βρίσκεται η έδρα της MI6, της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών.
Οι περιοχές όπου έγιναν οι επιθέσεις είναι τα βράδια του Σαββάτου γεμάτες κόσμο αφού εκεί υπάρχουν πολλές παμπ και εστιατόρια. Η αστυνομία ζήτησε από τους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή, να κρυφτούν και για οτιδήποτε να καλέσουν τις αρχές! Αργότερα, έγινε γνωστό ότι το Βόξολ δεν συνδέεται με τα περιστατικά στη Γέφυρα και το Μπόροου Μάρκετ, τα οποία αντιμετωπίζονται ως τρομοκρατικές επιθέσεις.

Info available at this stage: from 2208hrs officers responded to reports of a vehicle in collision with pedestrians on  Bridge. 1/3
ΔΕΙΤΕ LIVE
Το χρονικό
Ένα λευκό βαν έπεσε πάνω στον κόσμο, που εκείνη την ώρα βρισκόταν στη London Bridge. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 15-20 πεζούς που παρασύρθηκαν. Υπάρχουν τραυματίες, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες.
Η Χόλι Τζόουνς, ρεπόρτερ του BBC που βρισκόταν στη γέφυρα του Λονδίνου την ώρα του περιστατικού, δήλωσε ότι το λευκό βαν οδηγούσε ένας άνδρας και το αυτοκίνητο είχε ταχύτητα 50 μιλίων όταν έπεσε πάνω στους πεζούς.

Τα δραματικά λεπτά του πανικού σε ένα μπαρ! "Πέστε κάτω!"

Φωτογραφία twitterΦωτογραφία twitter

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, αρχικά τουλάχιστον πέντε δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες, αφού το αυτοκίνητο "καβάλησε" το πεζοδρόμιο και τους χτύπησε.

Σύμφωνα με τη Τζόουνς, το αυτοκίνητο κινούνταν με κατεύθυνση από το κέντρο του Λονδίνου προς την ανατολική πλευρά της πόλης. Δήλωσε επίσης ότι είδε αστυνομικούς να συλλαμβάνουν έναν άνδρα, ο οποίος δεν φορούσε πουκάμισο την ώρα που του περνούσαν χειροπέδες.


Στο σημείο έχει σπεύσει η αστυνομία και η γέφυρα του Λονδίνου έχει αποκλειστεί. Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο CNN ότι είδε ένα αυτοκίνητο να αναπτύσσει ταχύτητα και να παρασύρει πεζούς. Έναν από αυτούς μάλιστα τον πέταξε πολλά μέτρα ψηλά στον αέρα!



View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

: van has hit pedestrians on London Bridge in central London: "15-20 injured"; armed police at scene
Υπάρχουν επίσης πληροφορίες πως σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν μαχαιρωθεί και μάλιστα στο λαιμό! Η Telegraph μετέδωσε ότι την ώρα που το βαν έπεφτε πάνω στον κόσμο, τρεις άνδρες, μαχαίρωναν όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Χαρακτηριστικό του τι επικράτησε στη Γέφυρα του Λονδίνου το γεγονός πως σύμφωνα με το BBC άνθρωποι τρέχουν τρομαγμένοι να απομακρυνθούν από το σημείο και κάποιοι κλαίνε γιατί μέσα στον πανικό χάθηκαν με τους φίλους τους!
Υπάρχει επίσης video που δείχνει ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα σε μπαρ, να τρέχουν σε πανικό να βγουν για να σωθούν! Και αυτό μετά από πληροφορίες που έρχονται στο φως από γαλλικά ΜΜΕ ότι οι τρεις άνδρες με τα μαχαίρια, μπήκαν σε εστιατόριο και άρχισαν να επιτίθενται σε πολίτες!
Ακολούθησαν οι αναφορές για την επίθεση τριών ανδρών με μαχαίρια κατά πολιτών. Το περιστατικό αυτό έγινε στο Μπόροου Μάρκετ, μόλις λίγα δευτερόλεπτά μακριά από τη Γέφυρα του Λονδίνου. Εκεί υπήρξαν αναφορές για άνδρες που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν με μαχαίρι πολίτες. Υπήρξαν αναφορές για τραυματίες που είχαν μαχαιρωθεί στο λαιμό.

Λίγη ώρα μετά, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανταποκρίθηκε και σε ένα περιστατικό στο Βόξολ, επίσης κοντά στα σημεία των άλλων δυο επιθέσεων. Δεν είναι ακόμη σαφές τι έχει συμβεί σε αυτό.


Η Τερέζα Μέι, που επιστρέφει στο Ντάουνινγκ Στριτ για να προεδρεύσει έκτακτης σύσκεψης, παραδέχτηκε ότι οι επιθέσεις στο Λονδίνο αντιμετωπίζονται ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση. Λίγο μετά την πρωθυπουργό της Βρετανίας, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα περιστατικά στη Γέφυρα του Λονδίνου και το Μπόροου Μάρκετ ήταν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Αντίθετα, το περιστατικό στο Βόξολ, που σύμφωνα με την αστυνομία ήταν επίθεση με μαχαίρι, δεν συνδέεται με τα άλλα δυο!

At 0025hrs 4/6/17 the incidents at  &  were declared as terrorist incidents.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου Cobra για το πρωί της Κυριακής. Στο συμβούλιο συμμετέχουν κυβερνητικά στελέχη και οι επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών. Σε ανακοίνωσή της, η πρωθυπουργός της Βρετανίας έκανε λόγο για μια «πιθανή τρομοκρατική ενέργεια».
«Αφού συνομίλησα με την αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η φρικτή εξέλιξη που σημειώθηκε στο Λονδίνο θεωρείται ως μια πιθανή τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε η Μέι σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Ντάουνινγκ Στριτ. Η έρευνα «εξελίσσεται ραγδαία», συνέχισε η Μέι. «Θέλω να εκφράσω την τεράστια ευγνωμοσύνη μου στην αστυνομία και τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας που βρίσκονται επιτόπου. Οι σκέψεις μας βρίσκονται σε αυτούς που πιάστηκαν σ' αυτά τα φοβερά γεγονότα».
Ο επικεφαλής των Εργατικών (αξιωματική αντιπολίτευση) Τζέρεμι Κόρμπιν έκανε λόγο για μια «βάρβαρη» ενέργεια, τέσσερις ημέρες πριν διεξαχθούν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία. Ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με αναρτήσεις του στο Twitter πρόσφερε τη βοήθεια του στη Βρετανία και άδραξε την ευκαιρία για να ζητήσει από τα δικαστήρια να επαναφέρουν σε ισχύ το αντιμεταναστευτικό του διάταγμα, που επέμεινε πως οι Αμερικανοί «χρειάζονται» ως ένα «επιπλέον επίπεδο ασφάλειας».
Αυτή είναι η τρίτη τρομοκρατική επίθεση στη Βρετανία σε διάστημα 2,5 μηνών! Στις 22 Μαρτίου, στο Λονδίνο, ένας άνδρας έπεσε πάνω στο πλήθος στο Γουεστμίνστερ, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους, πριν μαχαιρώσει έναν αστυνομικό μέχρι θανάτου και πέσει νεκρός από πυρά συναδέλφων του.
Στις 22 Μαΐου στο Μάντσεστερ, ένας νεαρός Βρετανός με καταγωγή από τη Λιβύη πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί μέσα σε ένα γήπεδο όπου μόλις είχε τελειώσει μια συναυλία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 22 άνθρωποι. Την ευθύνη για την ενέργεια του βομβιστή-καμικάζι ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
http://www.newsit.gr