3 Ιουν 2017

Αφελείς Έλληνες… Όπως γράφει και ο Πρετεντέρης, δεν υπήρξε ποτέ διαπλοκή

Την εποχή της μεγάλης κρίσης που βιώνουμε από τη στιγμή που, ο τελευταίος των Παπανδρέου παρέδωσε τη χώρα δεμένη χειροπόδαρα στα Μνημόνια, έχει υποτιμηθεί ο μοιραίος ρόλος εκπεσόντων
διαμορφωτών της κοινής γνώμης.
Δηλαδή, προσωπικοτήτων που κυριάρχησαν επί δεκαετίες στα ΜΜΕ (της συστημικής διαπλοκής), και με τη ρητορική τους επηρέασαν συνειδήσεις, καθορίζοντας πάρα πολλές φορές ακόμη και εκλογικές συμπεριφορές. Και σήμερα λειτουργούν ως “χρυσοί χορηγοί” των άκρων…
Πάρτε για παράδειγμα τον Γιάννη Πρετεντέρη. Παλαίμαχος πλέον, άλλαξε τα τελευταία χρόνια στάση. Και από παθιασμένος πολέμιος της Κεντροδεξιάς, της Νέας Δημοκρατίας, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Μιλτιάδη Έβερτ και του Κώστα Καραμανλή, βλέπει με συμπάθεια το κόμμα που κανιβάλισε.
Τόσο επί Αντώνη Σαμαρά, όσο και σήμερα επί Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Γιάννης Πρετεντέρης “φλερτάρει” διαρκώς με την κεντρική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας. Τη… συνδιαμόρφωσή της, δηλαδή. Κάποιοι λένε ότι φλέρταρε, αν όχι… φλερτάρει ακόμη και με μια θέση στους εκλογικούς συνδυασμούς, η ζωή ωστόσο θα δείξει πόσο δίκιο έχουν αυτοί οι… υπερβολικοί.
Τις τελευταίες μέρες, και με αφορμή την εξαγορά του ΔΟΛ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Γιάννης Πρετεντέρης… ανοίγει σαμπάνιες. Πανηγυρίζει για την ήττα του Ιβάν Σαββίδη, μοιράζει συγχαρητήρια, και σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν μεταφέρει τα “Υστερόγραφα”, είναι από εκείνους που διεκδικούν διευθυντικές θέσεις στο νέο Συγκρότημα Λαμπράκη.
Μέχρι τότε βέβαια, έχουμε καιρό. Σήμερα ωστόσο, στο πλαίσιο της στήλης του στο “Βήμα της Κυριακής”, ο Γιάννης Πρετεντέρης το… τερματίζει. Και περίπου μας λέει ότι, στην Ελλάδα… δεν υπήρξε διαπλοκή. “Αν μετρήσω τις καριέρες που χτίστηκαν στον πόλεμο κατά της διαπλοκής, θα γεμίσω τηλεφωνικό κατάλογο”, σημειώνει μεταξύ αλλων ο Γιάννης Πρετεντέρης.
Εμείς να δείτε… αποθήκες που γεμίζουμε. Με τηλεφωνικούς καταλόγους με τις καριέρες που χτίστηκαν… χάρη στη διαπλοκή.
υστερογραφα