17 Ιουν 2017

Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι συνεργάτες του Μητσοτάκη με την απόφαση που πήρε - Οδεύει σε Βατερλώ

Είναι προφανές ότι η συμφωνία που επήλθε στο Eurogroup και το κλείσιμο της αξιολόγησης έχει προκαλέσει αμηχανία στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας. Εξάλλου είναι γεγονός πως η αξιωματική αντιπολίτευση είχε επενδύσει στην απόλυτη καταστροφή,
ενώ χωρίς ντροπή ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτέλεσε τον μοναδικό συμπαραστάτη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλγκανγκ Σόιμπλε και τον σφοδρότερο πολέμιο των συμφερόντων της χώρας, όταν ολόκληρη η Ευρώπη βρέθηκε στο πλευρό της Ελλάδα.
Το αίτημα για εκλογές πάει περίπατο και η Νέα Δημοκρατία ξεμένει από αφήγημα και στρατηγική. 
Οι εξελίξεις έχουν προκαλέσει πανικό στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία μετά τις αποφάσεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση ζητά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με στόχο -όπως λένε στη ΝΔ- να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια.
Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει πως η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος έκλεισε με 16 μήνες καθυστέρηση, μία καθυστέρηση που, όπως λέει, προκάλεσε πολύ μεγάλο κόστος στους Έλληνες πολίτες και συνολικά στην οικονομία.
«Η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα σε πολυετή λιτότητα. Για να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια, ζητώ τη διενέργεια προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτησης με θέμα την Οικονομία, τις αποφάσεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Κυβέρνηση» καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μία απόφαση που έλαβε προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι βέβαιο πως θα συντριβεί στη Βουλή. Εξάλλου τι μπορεί να πει; Πως μπορεί να αντιμετωπίσει πλέον τον Αλέξη Τσίπρα; Έχει διαψευστεί σε όλες του τις εκτιμήσεις, έχοντας επενδύσει αποκλειστικά στην καταστροφολογία. Αυτή την εκτίμηση έκαναν και οι συνεργάτες του, όμως ο ίδιος ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη. Είναι φανερό πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης οδεύει σε ένα ακόμη Βατερλώ.