13 Ιουν 2017

Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ειναι ανιδεος -αχρηστος και βλαξ...ΕΚΑΝΕ ερωτηση για ΙΔΡΥΜΑ που δεν υφισταται.....ΕΠΕΙΤΑ θελουν να μας κυβερνησουν?

Dimitris Galamatis(πρωην βουλευτης ΝΔ )
Ο γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ, ως βουλευτής Ηρακλείου, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μεταφέροντας την αγωνία του για το γεγονός ότι η χώρα είναι απροστάτευτη έναντι του βακτηρίου Xylella fastidiosa,
που είναι θανατηφόρο για την ελιά, κυρίως λόγω της υποστελέχωσης του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας 
 (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε)!!.
Το ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. δεν είναι υποστελεχωμένο.
Το ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. δεν υφίσταται καν στη χώρα εδώ και έξι χρόνια!!
Από το 2011 έχει συγχωνευτεί μαζί με άλλους τρεις οργανισμούς και έχει προκύψει ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός (ΕΛ.Γ.Ο.) "Δήμητρα".

Το ΦΕΚ της καταργησης του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ειναι το ΤΕΥΧΟΣ Β ΑΡ.ΦΥΛΛΟΥ 2284 13 /10 /2011
ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ερωτηση του ΑΥΓΕΝΑΚΗ!!!

Παρέμβαση του Γραμματέα ΠΕ ΝΔ Λ. Αυγενάκη

Στην απειλή για τα ελληνικά ελαιόδεντρα από το καταστροφικό βακτήριο, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο Ευάγγελο Αποστόλου.

Στην Ερώτηση αναφέρεται ότι: «Το βακτήριο Xylella fastidiosa, που θεωρείται ως ένα από τα χειρότερα φυτοπαθογόνα του κόσμου, κατέστρεψε δύο εκατομμύρια στρέμματα ελαιόδεντρων στην Ιταλία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανησυχεί για ενδεχόμενη εξάπλωση σε άλλες ελαιοπαραγωγές χώρες, όπως και η Ελλάδα. Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων έχει προειδοποιήσει για «μείζονες επιπτώσεις», αν ο παθογόνος μικροοργανισμός εξαπλωθεί σε άλλες χώρες της Ε.Ε., κάτι που θεωρείται πολύ πιθανό.
Το βακτήριο δεν έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα αλλά οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι είμαστε εντελώς απροστάτευτοι μια και η χώρα μας έχει αποδυναμωθεί στον τομέα της γεωργικής έρευνας, το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας είναι υποστελεχωμένο και οι φυτοϋγειονομικοί έλεγχοι που διεξάγονται είναι υποτυπώδεις ως ανύπαρκτες.
Δεδομένης της σοβαρότητας του θέματος είναι επιτακτική ανάγκη να ενημερωθούν οι ελαιοπαραγωγοί, να ελεγχθούν οι ελαιώνες από γεωπόνους για πιθανή μόλυνση και να επιταθούν οι έλεγχοι των εισαγωγών».
Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:
«1.       Έχετε κάποιο σχεδιασμό για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του δυνητικά μεγάλου αυτού προβλήματος για την ελαιοκομία της χώρας;
2.         Διεξάγονται προληπτικοί έλεγχοι  στις εισαγωγές  και στους ελαιώνες;
3.         Υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, τα εργαστήρια και το επιστημονικό προσωπικό για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της ασθένειας;».