2 Ιουν 2017

Με βροχές και καταιγίδες το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου -Δείτε την πρόβλεψη



ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΛΙΑΝΟ

Μπορεί από σήμερα να μπήκαμε στον πρώτο μήνα του καλοκαιριού αλλά όπως δείχνουν όλα τα προγνωστικά μοντέλα, το προσεχές ..Σαββατοκύριακο θα είναι ιδιαιτέρως άστατο καιρικά, με βροχές, καταιγίδες ή ακόμη και τοπικές χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα ....
με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

«Η αρχή θα γίνει από αύριο Παρασκευή και πρώτα από την βόρεια Ελλάδα όπου θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα, όμως αυτά τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να "κατηφορίσουν" νοτιότερα γεωγραφικά μέσα στο Σ/Κ και επομένως να επηρεάσουν και αρκετές από τις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας αλλά και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Πρέπει να τονιστεί σε αυτό το σημείο, ότι οι περισσότερες βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται μέσα στο Σ/Κ κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, δηλαδή από το μεσημέρι έως το απόγευμα.

Ασφαλώς και μεγάλο μέρος της Αττικής φαίνεται με τα νεότερα στοιχεία ότι θα επηρεαστεί από το μεσημέρι της Κυριακής και έπειτα, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες από το Σάββατο.

Για άλλη μια φορά θα ήθελα να ενημερώσω όλους τους αγρότες, ειδικά της ανατολικής και βόρειας ηπειρωτικής Ελλάδας, να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί διότι με το προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας καταστράφηκαν πολλές αγροτικές καλλιέργειες όπως είδα από τις φωτογραφίες και τα δημοσιεύματα που μου στείλατε.

Μέχρι στιγμής κανένας δημόσιος φορέας δεν έχει βγάλει έκτακτη ανακοίνωση για εκδήλωση ισχυρών φαινομένων. Είμαι σίγουρος ότι για άλλη μια φορά, στο παρά πέντε, θα ενημερωθείτε και από αυτούς. Το ζήτημα όμως είναι να μην εκδηλωθούν πρώτα οι καταιγίδες ώστε να βγει στη συνέχεια το έκτακτο. Οφείλουμε όλοι μας που ενημερώνουμε δημόσια για τον καιρό, να αναφέρουμε 2-3 μέρες πριν ότι τα φαινόμενα κατά τόπους και κατά περιόδους το προσεχές Σαββατοκύριακο θα έχουν ιδιαίτερη δυναμική γιατί όλοι οι προγνωστικοί δείκτες αστάθειας αυτό προμηνύουν.

Δεν ήρθε λοιπόν ακόμη το καλοκαίρι όπως διάβασα από πολλούς καιρόφιλους. Σας παραθέτω και δύο προγνωστικές εικόνες για τα μεσημέρια-απογεύματα του Σαββάτου και της Κυριακής αντίστοιχα, ώστε να καταλάβετε τι θα πρέπει να περιμένουμε σε γενικές γραμμές».







iefimerida.gr