8.6.17

Πιέσεις στο Μαξίμου για να μη σφραγιστεί τζαμί

Παρασκηνιακές μεθοδεύσεις των Τούρκων στη Θεσσαλονίκη
Σάλος στη Θεσσαλονίκη από τη μη σφράγιση παράνομου λατρευτικού χώρου μουσουλμάνων, που λειτουργεί στην πόλη!

Παρότι υπήρχε σαφής διαταγή από το ..
υπουργείο Εσωτερικών προς την Αστυνομία για σφράγιση του χώρου στις 31 Μαΐου, αυτή δεν εκτελέστηκε ποτέ, δημιουργώντας σωρεία αντιδράσεων για τον λόγο που το μεστζίτ, όπως ονομάζονται οι λατρευτικοί χώροι, παραμένει ενεργό!

Το μεστζίτ λειτουργεί υπό τη σκέπη του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Μακεδονίας - Θράκης, δη του Τουρκικού Προξενείου που στεγάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι τους προηγούμενους μήνες σε επιχείρηση-σκούπα της ΕΛ.ΑΣ. σφραγίστηκαν δύο παρόμοιοι παράνομοι χώροι στο Διδυμότειχο και στην Ημαθία, προκαλώντας την οργή στις τάξεις των πρακτόρων της Ημισελήνου που δρουν στη χώρα μας.
Ωστόσο, στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, παρότι το έγγραφο του ΥΠΕΣ, όπως αποκαλύπτει η «δημοκρατία», διατάσσει να σφραγιστεί ο εν λόγω χώρος, που βρίσκεται στην οδό Κερμαστής 2, στην πλατεία Τυρολόης στις 31 Μαΐου, ο υπεύθυνος του χώρου προσέφυγε κατά της σφράγισης, με αποτέλεσμα αυτή να αναβληθεί ώσπου να βγει απόφαση από αρμόδιο δικαστήριο.

Λειτουργεί 6 χρόνια
Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο μεστζίτ λειτουργεί παράνομα τα τελευταία έξι χρόνια και, παρότι και στο παρελθόν έχουν γίνει σχετικές καταγγελίες από πατριωτικούς φορείς, ουδέποτε τέθηκε ζήτημα να μπει «λουκέτο» ως τώρα.

«Υπήρξε αστραπιαία κινητοποίηση της Αστυνομίας στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις σε Διδυμότειχο και Ημαθία. Ωστόσο, υπάρχει καθυστέρηση σε αυτή της Θεσσαλονίκης, καθώς αυτή τη φορά οι υπεύθυνοι του μεστζίτ ενημερώθηκαν και ακολούθησαν τη δικαστική οδό, προκειμένου να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο. Υπάρχουν πληροφορίες για έντονες πιέσεις στο περιβάλλον Τσίπρα από βουλευτές της Θράκης που ζητούν να μην προχωρήσει η σφράγιση, ώστε να περάσει η διαταγή στα.... ψιλά και να ξεχαστεί» αναφέρουν πηγές της «δημοκρατίας».

Μάλιστα, το «παράρτημα» του Τουρκικού Προξενείου της Θεσσαλονίκης φέρεται ότι είναι σε ανοιχτή επικοινωνία για... οδηγίες με εκείνο της Κομοτηνής, που αιφνιδιάστηκε από τη σφράγιση στο Διδυμότειχο.
http://www.dimokratianews.gr