14 Ιουν 2017

Γραμμα απο τον ΤΥΡΝΑΒΟ στον ανθελληνα συμβουλο του ΚΑΜΜΕΝΟΥ.

Βασιλικούλ' μου,
Σου γράφει ο Κίτσος απ’ τον Τύρναβο, τη πόλη του φαλλού, του τσίπουρου, και του Μπουρανιού.
Στο χωριό μας στον Τύρναβο γιορτάζουμε το Τυρναβίτικο καρναβάλι, που κάθε χρόνο κορυφώνεται με το «μπουρανί» της Καθαράς Δευτέρας από το 1898, πολύ πριν τα καρναβάλια που υποστηρίζεις βγουν στο κλαρί και τις
πλατείες.
Στο δικό μας το καρναβάλι δεν ξεφτυλίζουμε τη σημαία, γιατί εμείς οι Σαρακατσάνοι όπως και τόσοι άλλοι ‘Ελληνες, έχουμε χύσει αίμα για τη σημαία, όχι σπέρμα, και δεν μπλέκουμε τα σύμβολα και τους αγώνες του λαού μας, με τους φαλλούς και τα σύμβολα που σας ξεσαλώνουν και ξερογλείφεστε.

Το γιορτάζουμε γιατί το έθιμο έχει βαθιές ρίζες στις Διονύσιες τελετές, τα Θεσμοφόρια, τα Αφροδίσια, τα Θαργήλια κι από τους Αρβανίτες που εγκαταστάθηκαν στον Τύρναβο γύρω στο 1770, λίγο πριν τα Ορλωφικά.
Τα Ορλωφικά για μας είναι σελίδα της ιστορίας μας κι αίμα, όχι gay μπαρ στη Μύκονο και μπουτίκ ομοφυλοφίλων με στριγκάκια.
Κι επειδή εμείς οι Σαρακατσάνοι Κίτσοι από τον Τύρναβο σεμνότυφοι δεν είμαστε, το έθιμο είχε απαγορευθεί πολλές φορές, για να καθιερωθεί το 1980 γιατί το «Μπουρανί», είναι ένα αποκριάτικο φαλλικό δρώμενο.
Οι συγχωριανοί μου οι κάτοικοι του Τυρνάβου γιορτάζουμε κάθε χρόνο με το Μπουρανί  τη γονιμότητα της γης, υμνούμε τη φύση και την ευχαριστούμε για τους καρπούς της. Γιατί και εμείς παιδιά της είμαστε.
Τη γονιμότητα και τη χαρά της αναπαραγωγής γιορτάζουμε.
Στο δικό μας το έθιμο ιστορικά συμμετείχαν μόνο άνδρες.  
                                   Αλλά άντρες άντρες, όχι οπαδοί της πίσω χαράς.
Οι κάτοικοι της πόλης μας την Καθαρά Δευτέρα πηγαίνουμε στου Προφήτη Ηλία μεταμφιεσμένοι. Φτάνοντας στον Προφήτη Ηλία, στρώνουμε διάφορα φαγητά και γεμίζουμε με κρασί μια μεγάλη φιάλη σε σχήμα φαλλού.                                      Παράλληλα ετοιμάζουμε το «μπουρανί» και το γλέντι ξεκινάει με τους άντρες να κρατούν στα χέρια τους φαλλούς από πηλό ή ξύλο, το κυριότερο τελετουργικό σύμβολο για την παραγωγικότητα, τη διαιώνιση της οικογένειας, της φυλής.
Από το 1970 στο «μπουρανί» πολλές γυναίκες άρχισαν να συμμετέχουν μαζί μας, ενεργά σε όλα τα τελετουργικά μέχρι και σήμερα.
Οι καρναβαλικές μας εκδηλώσεις στον Τύρναβο το «μπουρανί», είναι μια ολόκληρη τελετουργία που τη σεβόμαστε . Ντόπιοι και επισκέπτες γινόμαστε ένα, με φανταχτερές στολές, κέφι, μουσική και άφθονο κρασί, πειράγματα, τσίπουρο και φυσικά χορό, χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν για τις σεξουαλικές του εμπειρίες ή επιθυμίες και χωρίς να προσβάλουμε σημαίες, θρησκείες, προσωπικότητες σεξουαλικές προτιμήσεις κι άλλα γούστα και χωρίς να ενοχλήσουμε κανένα.
Αρκεί να μη μας ενοχλεί και να σέβεται κι αυτός. Πρώτα τη φύση και μετά εμάς.
Αλλά Καρναβάλια από καρναβάλια διαφέρουν, όχι μόνο γιατί εμείς το κάνουμε στον Τύρναβο κι εσείς στο Κολωνάκι.
Δεν σου κρατάμε κακία που πρόσβαλες εμάς και τον τόπο μας, τη βλάχικη βαρβατίλα μας και τους χοντρούς μας τρόπους.
Αλλά τη σημαία, τους εθνικιστές και τους ταλιμπάν, Βασιλικούλ’ μ’ τι τάθελες ;
Σου στέλνουμε κι ένα δωράκι πεσκέσι από μακριά, να το βάλεις στο στόμα σου ή όπου αλλού θέλεις, και να θυμάσαι τον Κίτσο από τον Τύρναβο και το Μπουρανί.                       Περισσότερα από κοντά.
Φιλικά

Κίτσος Σαρακατσάνος                                                                                                          
από τον Τύρναβο