30 Ιουν 2017

Θα επιστρεψουν οι τρακαδοροι τα νοσηλεια στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ...Αυτο πρεπει να ζητησουν....Οι πολιτικοι και οι λινατσες πλουσιοι που τα καρπωθηκαν....«Ηθικοί αυτουργοί όσοι δεν επιστρέψουν τα νοσήλια στο Ντυνάν»

Με την κατάθεση του αντιπροέδρου του «Ντυνάν», επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου, Βασίλη Στεργίου συνεχίστηκε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία. Ο Βασίλης Στεργίου είπε ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος βοήθησε το νοσοκομείο, ενώ υποστήριξε ότι ευθύνη για τα δωρεάν νοσήλια είχε ο Ανδρέας Μαρτίνης.

Ο Βασίλης Στεργίου, που διορίστηκε στο Δ.Σ. του νοσοκομείου το 2011 ως ένας εκ των τριών εκπροσώπων του υπουργείου Υγείας και κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου, υποστήριξε ότι τόσο οι κινήσεις του ιδίου όσο και του τότε υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου ήταν 100% υπέρ του «Ερρίκος Ντυνάν».
Όπως είπε, το νοσοκομείο διοικούνταν από το Δ.Σ. και όχι από το υπουργείο Υγείας.
Όταν ρωτήθηκε «αν το Ερρίκος Ντυνάν ήταν δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο», ο Βασίλης Στεργίου το χαρακτήρισε «sui generis» νοσοκομείο, που δεν ήταν ούτε ιδιωτικό αλλά ούτε και δημόσιο.
Ο Βασίλης Στεργίου ανέφερε ότι στη διάρκεια της θητείας του διαπίστωσε ότι επρόκειτο για νοσοκομείο με τεράστια οικονομικά προβλήματα λόγω της δωρεάν νοσηλειών και των μεγάλων μισθών.
Υποστήριξε δε ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος, από τη θέση του υπουργού, βοήθησε το νοσοκομείο, δίνοντας του «άδεια καλής λειτουργίας», για να μπορέσει να αποκαταστήσει τη σχέση του με τα ασφαλιστικά ταμεία, την οποία είχε χάσει, ενώ μερίμνησε ώστε να δοθούν χρήματα από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς στο «Ντυνάν».

Η Marfin

Όσον αφορά την αντιδικία της Marfin με το νοσοκομείο, ο Βασίλης Στεργίου υποστήριξε ότι επί ημερών του κανένα ένδικο μέσο αστικής ευθύνης δεν αποσύρθηκε και ότι η απόσυρση των ένδικων μέσων έγινε το Μάιο του 2012, όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε φύγει από τη θέση του υπουργού.
Σύμφωνα με τον πρώην αντιπρόεδρο του νοσοκομείου, το «Ερρίκος Ντυνάν» ωφελήθηκε από την απόσυρση των ένδικων μέσων, διότι «το νοσοκομείο δεν μπορούσε να λειτουργήσει καθώς βρισκόταν στον “Τειρεσία” και δεν υπήρχαν χρήματα».
Ο Βασίλης Στεργίου είπε ότι ήταν απόφαση του Δ.Σ. του νοσοκομείου να αποσυρθεί η μήνυση κατά της Marfin, και όχι του υπουργείου Υγείας, διότι «αποδεσμεύτηκαν 1,4 εκατ. ευρώ ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν σε συνεχείς κινητοποιήσεις».

Ευθύνες Μαρτίνη

Όταν ρωτήθηκε για τα δωρεάν νοσήλια, ο πρώην αντιπρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» είπε χαρακτηριστικά ότι «ήταν πρωτοβουλίες του ιδρύματος και προσωπικά του Ανδρέα Μαρτίνη».
«Αν πρέπει να επιστρέψουν χρήματα όσοι νοσηλεύτηκαν, παρανόμως, με μειωμένα νοσήλια», είπε, «βεβαίως πρέπει. Και αν δεν τον κάνουν θα θεωρηθούν ηθικοί αυτουργοί», συμπλήρωσε.
Ο Βασίλης Στεργίου είπε επίσης ότι επί ημερών του το νοσοκομείο δεν μπορούσε να πουληθεί, πράγμα που επέτρεψε η νομοθετική ρύθμιση Βορίδη.
Και απέδωσε ευθύνες στον Ανδρέα Μαρτίνη για την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το «Ερρίκος Ντυνάν», λέγοντας: «Αποτύχαμε να διορθώσουμε την κατάσταση στο νοσοκομείο καθώς ό,τι προσπαθούσαμε το καταψήφιζε το Δ.Σ. ή δεν το δεχόταν ο Ανδρέας Μαρτίνης».

Οι «αργόμισθοι»

Ο Βασίλης Στεργίου υποστήριξε επίσης ότι είχε εντοπίσει «λίγους στον αριθμό αργόμισθους», αλλά δεν μπορούσε να τους απομακρύνει από το νοσοκομείο.
Όπως είπε, χρειάζονταν απόφαση του Δ.Σ. και η πλειοψηφία ήταν αντίθετη.


Πάντως είπε ότι τα 9 πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων ακούστηκαν στην προηγούμενη συνεδρίασης της Επιτροπής και προέρχονταν από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., τα είχε δει να εργάζονται στο νοσοκομείο.
http://www.efsyn.gr/