3 Ιουν 2017

Κανείς δεν είναι ασφαλής! Ο Ερντογάν συλλαμβάνει σύβλουλο του πρωθυπουργού ως γκιουλενιστή!

Ένας υψηλόβαθμος σύμβουλος του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ συνελήφθη σήμερα από τις αρχές με την κατηγορία ότι ανήκει στο δίκτυο του πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.


Ο Ερντέμ είναι ένας από τους πλέον υψηλόβαθμους αξιωματούχους που έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο των διώξεων που γίνονται μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.Ο Μπιρόλ Ερντέμ, ένας από τους βασικούς συμβούλους του Γιλντιρίμ, συνελήφθη στην Άγκυρα και τέθηκε υπό κράτηση μαζί με τη σύζυγό του Γκιουλιμσέρ Ερντέμ έπειτα από αίτημα της εισαγγελίας της πόλης, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Ανατολή.
Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah, ο Ερντέμ, που ήταν υφυπουργός Δικαιοσύνης από το 2011 ως το 2014, κατηγορείται ότι διευκόλυνε την προαγωγή δικαστών που πρόσκεινται στον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ Γκιουλέν.
Η τουρκική δικαιοσύνη είχε ζητήσει πέρυσι από τον Ερντέμ να καταθέσει ως «μάρτυρας» στο πλαίσιο έρευνας για τους υποστηρικτές του Γκιουλέν, ανέφερε η εφημερίδα Hurriyet.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ