2.6.17

Ο Μαρινάκης κάνει τον Πρετεντέρη διευθυντή στον ΔΟΛ έπειτα από αίτημα του Μητσοτάκη

Ο Γιάννης Πρετεντέρης είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το πρόσωπο από το σημερινό status quo, που διεκδικεί πρωταγωνιστικό, πιθανότατα διευθυντικό ρόλο, στον “νέο ΔΟΛ”, του Βαγγέλη Μαρινάκη,
όπως αναφέρει το ysterografa.gr.
Ο παλαίμαχος δημοσιογράφος έσπευσε ουσιαστικά να επιβεβαιώσει τις σχετικές πληροφορίες, καθώς με το άρθρο του στα σημερινά “Νέα”… ανοίγει σαμπάνιες για την επικράτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη στη δημοπρασία για τον ΔΟΛ, και την ήττα του Ιβάν Σαββίδη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες των “Υστερόγραφων”, ο Γιάννης Πρετεντέρης έχει καλλιεργήσει εδώ και αρκετό καιρό το σχετικό θετικό κλίμα, προς την πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ πιστώνεται τον συνεπή ρόλο του κατά της κυβέρνησης, και την αρθρογραφία κατά του Ιβάν Σαββίδη, όλο το προηγούμενο διάστημα.
Να σημειωθεί πως ο Γιάννης Πρετεντέρης βρίσκεται πολύ κοντά στον σημερινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, και είναι υπέρ της στροφής του ΔΟΛ προς την Δεξιά, όπως είχε συμβεί και επί ηγεσίας Αντώνη Σαμαρά, παρόλο που εκείνη η στρατηγική επιλογή οδήγησε το “Βήμα της Κυριακής” και τα “Νέα” σε κυκλοφοριακή συρρίκνωση.
Τώρα λέγεται πως ο Γιάννης Πρετεντέρης είναι το ρουσφέτι του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον εφοπλιστή. Μάλιστα λέγεται πως ο Γιάννης Πρετεντέρης σχεδόν με δάκρυα παρακάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να του εξασφαλίσει μια καλή θέση στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. 
περιοδιστα