28 Ιουν 2017

Αλβανία: Ο εκπρόσωπος των τσάμηδων δεν εκλέγεται και θυμήθηκε τον Ζέρβα!

Στην εφημερίδα Πανόραμα, στην ηλεκτρονική της μορφή, αναρτήθηκε σήμερα δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος του Κόμματος των Τσάμηδων PDIU, Shpetim Idrizi – Σπετίμ Ιντρίζι, συνεχίζει ακόμα τη μάχη για να ...
κερδίσει μια βουλευτική έδρα στα Τίρανα, διότι από τις μέχρι τώρα καταμετρημένες ψήφους δεν τα καταφέρνει. Ο ίδιος αντέδρασε σήμερα με μήνυμα στο  Facebook.
O Idrizi, αναφέρθηκε σήμερα στην «73η επέτειο της πιο αιματηρής σφαγής σε βάρος των Αλβανών της Τσαμουριάς, που διέπραξε ο στρατηγός Ζέρβας».
 Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανάρτησης Ιντρίζι:
 «Πριν από 73 χρόνια, στις 27 Ιουνίου 1944, διεπράχθη η πιο αιματηρή σφαγή σε βάρος των Αλβανών της Τσαμουριάς από τις δυνάμεις του Ελληνικού ΕΔΕΣ με επικεφαλής τον κακόφημο στρατηγό Ζέρβα. Την ημέρα εκείνη, σκοτώθηκαν με βάρβαρο τρόπο, πάνω από 600 άοπλοι πολίτες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, και αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο από το 1994, η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε στο εθνικό μας ημερολόγιο, ως η Ημέρα της Γενοκτονίας σε βάρος των Αλβανών της Τσαμουριάς.
Εμείς σήμερα τιμούμε με οδύνη τις χιλιάδες των αθώων Αλβανών θυμάτων, που έπεσαν θύματα της ελληνικής σοβινιστικής βαναυσότητας. Επίσης , δεκάδες χιλιάδες άλλοι συμπατριώτες μας υποχρεώθηκαν βίαια να απομακρυνθούν από τα εδάφη τους, αφήνοντας πίσω τους τα σπίτια, τις περιουσίες, τους τάφους των προγόνων και κάθε τι άλλο που ήταν πολύτιμο γι΄ αυτούς.
Μολονότι έχουν περάσει τόσες δεκαετίες από την εθνοκάθαρση, η πληγή της Τσαμουριάς δεν έχει ακόμα επουλωθεί, παραμένοντας το μοναδικό εθνικό μας ζήτημα, το οποίο δεν έχει δρομολογηθεί προς επίλυση.
Γι΄ αυτό και το αίμα που χύθηκε και τα βάσανα των προκατόχων μας, αποτελεί ηθική ευθύνη για την δικιά μας γενιά και για τις επερχόμενες γενιές, προκειμένου να καταβάλουμε προσπάθειες να αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ εδω τι εγινε τοτε:Η σφαγή στο χωριό Παραμυθιά από τους Τσάμηδες και η μάχη του Ναπολέοντα Ζέρβα εναντίον τους (βίντεο)... 

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/sfagi-tis-paramithias-apo-tous-tsamides-ke-epemvasi-tou-napoleonta-zerva-vinteo/