30 Ιουν 2017

Ιρανική «διείσδυση» στην ελληνική μουσουλμανική μειονότητα – Το Ιράν θα αποστείλει βιβλία και «βοήθεια» στην Δυτική Θράκη

Συνάντηση με πολλές  προεκτάσεις μεταξύ του Έλληνα  μουφτή του Διδυμοτείχου Οθμάν Χάμζα και του Ιρανού πολιτιστικού εκπρόσωπου Ali Mohammad Helmi στο Ιράν, επ΄’  ευκαιρία ..
συνεδρίου αποκάλυψε τα σχέδια ιρανικής θρησκευτικής διείσδυσης  στην ελληνική μουσουλμανική μειονότητα της δυτικής Θράκης.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι το Ιράν θα αποστείλει  «διορθωτές του Κορανίου σε ελληνικά σχολεία» με σκοπό να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια εκμάθησης του , αναφέρει ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων.
Ο Μουφτής του Διδυμοτείχου εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη δε,  στο γεγονός ότι εξτρεμιστικές ομάδες αμαυρώνουν το ιερό όνομα του Ισλάμ και δήλωσε ότι ο μουσουλμανικός κόσμος πρέπει να είναι ενωμένος περισσότερο από ποτέ.
Η δήλωσε έγινε με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 25 άτομα και να τραυματισθούν πάνω από 60.
Το πρόβλημα που ενέσκηψε στην Βρετανία και απασχόλησε και τους μουφτήδες σε συνέδρια στο Ιράν ήταν η ραγδαία αποστροφή των Βρετανών στους μουσουλμάνους πιστούς , γεγονός που ενέχει σοβαρότατους κινδύνους για ξέσπασμα ακόμη και θρησκευτικών συγκρούσεων στην βρετανική επικράτεια .

Αναφερόμενος στα πολυάριθμα προβλήματα στον μουσουλμανικό κόσμο και στις διχαστικές ενέργειες των εχθρών, ο Οθμάν Χάμζα,  Μουφτής του Διδυμοτείχου και μια από τις σεβαστές  μορφές του σουνιτισμού στην Ελλάδα, δήλωσε: «Ο μουσουλμανικός κόσμος υποφέρει από έλλειψη ενότητας και εάν οι Μουσουλμάνοι ενωθούν, όπως  απαιτεί ο  Προφήτης Μωάμεθ , τότε θα ξεφορτωθούν τα προβλήματα και ο μουσουλμανικός κόσμος θα αναπτυχθεί»,αναφέρει το ιρανικό δημοσίευμα .
Το πως ακριβώς θα γίνει όμως αυτό είναι παντελώς άγνωστο.
Αυτή ή «ένωση» των Μουσουλμάνων όμως είναι αδύνατη διότι η μουσουλμανική θρησκεία είναι γεμάτη σέχτες και δόγματα , τα οποία είναι τόσα πολλά όσοι και οι πιστοί της.
Πως όμως ένα ενωμένο Ισλάμ θα γίνει φάρος της ειρήνης όπως δηλώνει ο Έλληνας Μουφτής;
Όταν το Ισλάμ ήταν ενωμένο κατά τα πολύ παλαιότερα έτη το μόνο που γίνονταν ήταν κατακτήσεις χριστιανικών εδαφών, προσηλυτισμός πιστών με την βία, πόλεμος και καταστροφή. Περιοχές  ολόκληρες επί Βυζαντίου και δυτικά στην Ισπανία έγιναν στάχτη  και  βορά των φανατισμένων στιφών του Ισλάμ που ήθελε να κατακτήσει την χριστιανική Ευρώπη.
Ειρήνη, συνύπαρξη, αγάπη , σεβασμό στην διαφορετικότητα και τον άνθρωπο διδάσκονται ειδικά στην ορθοδοξία και αποτελούν «φάρο» για την ζωή του σύγχρονου ανθρώπου.

Στην συνάντηση με τον Ιρανό πολιτιστικό σύνδεσμο  Ali Mohammad Helmi, ο Μουφτής του Διδυμοτείχου αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του στο Μασάντ για να συμμετάσχει στα εγκαίνια του συνεδρίου «Mashhad Capital of Islamic Culture» λέγοντας : «Η καλή διευθέτηση του , η τελετή που παρείχε μια πνευματική ατμόσφαιρα για τις διαλέξεις ήταν φανταστική».
Ο Χάμζα αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενότητας μεταξύ μουσουλμάνων τονίζοντας  ότι η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν υλοποιεί  αξιόλογες ενέργειες σύμφωνα με αυτό. Πρόσθεσε ότι η διατήρηση της ισλαμικής διδασκαλίας  μεταξύ των νέων είναι απαραίτητη.
Επιβεβαιώνοντας το σχόλιο του Μουφτή για τη νεολαία, ο Ιρανός επιτετραμένος  Χέλμι πρόσθεσε: «Θα πρέπει να ληφθούν ορισμένα μέτρα για να δοθούν στους «Βόρειους Έλληνες Μουσουλμάνους» πιθανότητες να συμμετάσχουν σε διεθνείς εκδηλώσεις  για το Κοράνι. Και σύμφωνα με αυτό, το Ιράν είναι απόλυτα έτοιμο να στείλει τους διορθωτές του Κορανίου σε ελληνικά σχολεία».
Ο Χέλμι εξέφρασε επίσης την προθυμία του να παράσχει βιβλία για τους μουσουλμάνους στη βόρεια Ελλάδα.
Πρόσθεσε ότι δυστυχώς οι ΗΠΑ, και ορισμένες δυτικές και ορισμένες περιφερειακές αραβικές χώρες υποστηρίζουν τις τρομοκρατικές ομάδες που διεξάγουν  εγκληματικές ενέργειες στο όνομα του Ισλάμ,  αμαυρώνοντας μια  θρησκεία που μιλά για «ευλογία και ευγένεια».
Ο Ιρανός αξιωματούχος  είπε επίσης ότι οι Μουσουλμάνοι μελετητές έχουν μια σοβαρή ευθύνη να απεικονίσουν το πραγματικό πρόσωπο του Ισλάμ, επειδή οι τρομοκρατικές ομάδες όχι μόνο δεν έχουν τίποτα κοινό με το Ισλάμ, αλλά ενέχει σοβαρός κίνδυνος και για την ειρηνική ζωή των οπαδών του.
Ο Ιρανός τόνισε επίσης  ότι οι μουσουλμάνοι πρέπει να πολεμήσουν αυτό το δυσοίωνο φαινόμενο με νέες ιδέες  και στενή συνεργασία και να μην αφήσουν να προσβληθεί το ιερό πρόσωπο του Ισλάμ .
Η θρησκεία του μουσουλμανισμού όμως έχει να αντιμετωπίσει μεγάλα και καίρια προβλήματα διότι την επικαλούνται όλοι Τζιχαντιστές , τους οποίους πολλές χώρες του Κόλπου όχι μόνο δεν τους αποκηρύσσουν αλλά τους χρηματοδοτούν.
Όσο για την Τουρκία , αυτή δια μέσω της θρησκείας προσπαθεί να εισβάλει ξανά στα βαλκάνια ..με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που είχε εισβάλει το 1300 μ.χ. Οι καιροί όμως άλλαξαν και οι Βαλκάνιοι χριστιανοί δεν πρόκειται να τους επιτρέψουν να το επαναλάβουν σε καμία περίπτωση, έχοντας στο πλευρό τους μάλιστα και την ορθόδοξη Ρωσία.
 www.pentapostagma.gr