24 Ιουν 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ! ΝΕΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ (από τον δήμο Αθηναίων) για τους συμβασιούχους...


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων εξέδωσε σχεδον ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο καλεί την κυβέρνηση να δώσει 'νομοθετική λύση' στο ζήτημα των συμβασιούχων. 
Σχεδόν ομόφωνα γιατί εγώ -μόνον- το καταψήφισα.
Εξήγησα τους λόγους: κάθε ιδέα για νομοθετική ρυθμιση είναι ένα πραπλανητικό ευχολόγιο, και γίνεται είτε για λόγους μελλοντικής ψηφοθηρίας και εργαλειακής εκλογικής εκμετάλλευσης των συμβασιούχων, είτε για να κατευναστούν σήμερα οι αντιδράσεις, και αύριο βλέπουμε. 
Με αυτήν την πολιτική του κατευνασμού των αντιδράσεων όμως είμαστε εδώ που είμαστε. Οι απόψεις μου είναι σαφείς και ξεκάθαρες και τις εκφράζω συνεχώς όπου πρέπει: το μεγάλο πρόβλημα του Δήμου είναι η αδράνεια έως και παθητική αντίσταση των εργαζομένων σε αυτόν σε κάθε αλλαγή. Χωρίς δυνατότητα απολύσεων, η δυνατότητα προσλήψεων δεν λύνει κανένα πρόβλημα, αντίθετα το μεγαλώνει. Το αν θα δοθεί η καθαριότητα σε ιδιώτες, κάτι με το οποίο επίσης συμφωνώ, είναι υποσύνολο του προβλήματος, το οποίο είναι συνολικά η κακή ποιότητα των υπηρεσιών, εξ αιτιας και των εργαζομένων στον Δήμο και της παθητικά επιθετικής στάσης τους σε κάθε αλλαγή. Όχι όλων, ασφαλώς όχι, μην σχολιάσετε παιδικά, δεν θα απαντήσω, λυπάμαι.
Δεν θα επεκταθώ σε αυτό, και θα ήθελα να το σεβαστείτε. 
Θέλω ωστόσο να σταθώ σε ένα σημείο που εμένα μου φαίνεται ανατριχιαστικά ενδιαφέρον.
Στο περιθώριο της σύνταξης του ψηφίσματος, συζητούσα με συμβούλους και τους έλεγα γιατί τα λέτε αυτά για την νομοθετική ρύθμιση ρε παιδιά, αφού είναι αντισυταγματικά, το ξέρετε, Μου απάντησαν ε, εντάξει μωρέ, το ξέρουμε το κολπο, ας νομοθετήσει αντισυνταγματικά η κυρίαρχη Κυβέρνηση, έτσι την αποκάλεσαν, ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται οι συμβασιουχοι, και όταν ο νόμος ακυρωθεί, σε ένα χρόνο, θα δούμε. 
Δεν ξέρω, και δεν με νοιάζει πιά, αν συνειδητοποιουν τι λένε. 
Λένε ότι μιά Κυβέρνηση είναι πάνω κι από μιά καταστατική Βουλή. Λένε ότι μιά κυβέρνηση είναι μιά πραξικοπηματική λαϊκή εξουσία. Σας διαβεβαιώνω ότι αυτο το λένε χωρίς να συναισθανονται τι λένε άνθρωποι από όλο σχεδόν το φάσμα. 
Αυτό το βρίσκω ανατριχιαστικό.

Μελίνα Δασκαλάκη 
http://www.press-gr.com/2017/06/blog-post_6165.html