7 Ιουν 2017

Ιράν: Δύο νεκροί σε επιθέσεις στο κοινοβούλιο και το μαυσωλείο του Χομεϊνί

Διπλή επίθεση ενόπλων σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Ιράν, η πρώτη στο κοινοβούλιο της χώρας και η δεύτερη στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί.

Από την επίθεση στο κοινοβούλιο ..

έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός και τραυματίστηκαν οχτώ άτομα ενώ ένα άτομο έχασε τη ζωή του και πέντε τραυματίστηκαν στο μαυσωελείο.

Για την ώρα είναι συγκεχυμένες οι πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των δραστών, καθώς το πρακτορείο Fars μιλά για έναν δράστη στο κοινοβούλιο και το Tasmin για τρεις άνδρες οπλισμένους με καλάσνικοφ και πιστόλι.

Ένας από τους τραυματίες από την επίθεση στο ιρανικό κοινοβούλιο



«Ένας άντρας εισέβαλε στο ιρανικό κοινοβούλιο και άρχισε να πυροβολεί κατά των αστυνομικών. Από τα πυρά του τραυματίστηκε θανάσιμα ένας αστυνομικός και δύο πολίτες που είχαν πάει να επισκεφθούν βουλευτές των περιφερειών τους» μετέδωσε χαρακτηριστικά το Fars. Κατά την ίδια πηγή, που επικαλείται πληροφορίες από βουλευτές, ο δράστης έχει συλληφθεί.

Ωστόσο το Tasmin αναφέρει ότι η κατάσταση δεν έχει εξομαλυνθεί και οι τρεις δράστες παραμένουν στο χώρο του κοινοβουλίου. 


Σχεδόν την ίδια ώρα σημειώθηκε επίθεση στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί, που βρίσκεται νότια της Τεχεράνης, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για έναν νεκρό και πέντε τραυματίες. Σύμφωνα με το πρακτορείο Fars οι δράστες ήταν τρεις. Οι δύο πυροβόλησαν κατά όσων βρίσκονταν στον χώρο ενώ ο τρίτος φέρεται να πυροδότησε γιλέκο με εκρηκτικά. 

Ιρανικά ΜΜΕ μεταδίδουν, εντωμεταξύ, ότι έχει κλείσει και ο σταθμός του μετρό έξω από το μαυσωλείο με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει σημειωθεί κάποια έκρηξη.

Οι εξελίξεις στο Ιράν έρχονται την ώρα που το Κατάρ είναι σε διπλωματικό αποκλεισμό από τους Άραβες γείτονές του. 

Στις αρχές της εβδομάδας, ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ αλί Χαμενεΐ, είχε δηλώσει ότι οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους σε Ευρώπη και οπουδήποτε αλλού δείχνουν ότι οι δυτικές πολιτικές στη Μέση Ανατολή γύρισαν μπούμεραγκ.  

πρωτο θεμα