13.6.17

Γλέζος σε Κωνσταντοπούλου: "Ζωή ξεχνάς"! Το βίντεο που την εκθέτει

Έτσι ξεκινά το κείμενο στην ιστοσελίδα του "Κινήματος Ενεργοί Πολίτες", του Μανώλη Γλέζου, το οποίο έχει τίτλο "Απόψεις .. ala cart ..." και μάλιστα αυτός κρίνεται επιτυχημένος.

Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή. Το Σάββατο, 10.06.2017, έγινε η επίσημη
τελετή μνήμης του Δήμου Διστόμου για την επέτειο της σφαγής από τους Ναζί.Διότι στο κείμενο αυτό γίνεται αναφορά σε... παλαιότερες (μη) αντιδράσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, όταν Γερμανός πρέσβης κατέθετε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου.
Εκεί, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας έστησε ένα... σόου, στεκόμενη μπροστά στον Γερμανό πρέσβη και λέγοντάς του σε αυστηρό τόνο πως "δεν είχε το δικαίωμα" να καταθέσει στεφάνι. Τότε -και ενώ κάποιοι πολίτες την χειροκρότησαν- ο Μανώλης Γλέζος σηκώθηκε από τη θέση του, πήρε από το χέρι τον Γερμανό πρέσβη και τον οδήγησε στο μνημείο, για να καταθέσει το στεφάνι!
Τα... παλιά


Σημερινό κείμενο στην ιστοσελίδα "Κίνημα Ενεργοί Πολίτες", υπενθυμίζει πως το 2015, η Ζωή Κωνσταντοπούλου -ως πρόεδρος μάλιστα της Βουλής- δεν φαινόταν να έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα όταν αντιπρόσωποι του γερμανικού κράτους κατέθεταν στεφάνι στις εκδηλώσεις μνήμης της Μεγαλόπολης.
Δείτε στη συνέχεια του κειμένου το βίντεο από το 2015
Αναλυτικά το κείμενο αναφέρει: " H Ζωή Κωσταντοπούλου επέλεξε να απαντήσει στα όσα έγιναν στο Δίστομο με την ανάρτηση του στελέχους της Πλεύσης, Διαμαντή Καραναστάση.
Και ναι μεν αυτή η ανάρτηση προκαλεί θλίψη, αλλά το ότι "Προσυπόγραψε" όπως η ίδια λέει, αποτελεί για την ίδια ακόμα μεγαλύτερο ολίσθημα.
Εμείς να θυμίσουμε ότι δεν είχε τις ίδιες απόψεις στο 22-2-2015, όταν σαν πρόεδρος της βουλής παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης της Μεγαλόπολης. Εκεί, όταν το επίσημο Γερμανικό κράτος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο, και στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της πρεσβείας μίλησε από μικροφώνου στην εκδήλωση.

Τον Ιούνιο του 2016, στις εκδηλώσεις μνήμης, πάλι στο Δίστομο, υπήρχε πάλι επίσημη Γερμανική παρουσία, η Ζωή Κωσταντοπούλου δεν ήταν πρόεδρος της βουλής, πορεύτηκε μαζί με την ομάδα AK DISTOMΟ από την Γερμανία, μαζί με την Ραχήλ Μακρή και τον Γιάννη Σταθά και παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις.Υπάρχει άλλωστε και το βίντεο με τις καταθέσεις στεφάνων, αλλά και η ομιλία. Δεν είχε επίσης την ίδια αντίληψη για το θέμα ούτε στις 10 Ιουνίου 2015, στις εκδηλώσεις μνήμης στο Δίστομο. Πάλι σαν πρόεδρος της Βουλής, μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, που στην ομιλία του εξήρε την παρουσίας του επίσημου Γερμανικού κράτους.
Εκείνη την ημέρα αποδοκίμασε τον Νίκο Βούτση κατά την διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων, δεν την ενόχλησε όμως, παρουσία και οι πράξεις του Γερμανού πρέσβη.
Να δεχτούμε λοιπόν την αλλαγή στο τρόπο σκέψης της.
Όμως η προσυπογραφή ενός κειμένου σαν αυτό του στελέχους της Πλεύσης, δείχνει ότι οι κινήσεις και οι πράξεις της, είχαν τελικά κίνητρα αυτοπροβολής ή δε πικρία της οφείλεται στην απομόνωση που ένιωσε το Σάββατο στο Δίστομο μετά τα γεγονότα που προκάλεσε".
Δείτε το βίντεο (σ.σ. μετά το 08:00)