30.6.17

Οι συνδικαλιστες της ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ χθες ηθελαν συγκεντρωση..μα ποσο λιγο μυαλο εχουν..δεν λυνετε ετσι το προβλημα χρειαζονται αλλες ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ παιδια!!!ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ! Βροχή οι μολότοφ, οι πέτρες και τα χημικά

exarxia
Μία ακόμη εφιαλτική νύχτα έζησαν  τα Εξάρχεια.
Οι αντιεξουσιαστές μετά και την άνωθεν ακύρωση της συμβολικής συγκέντρωσης αστυνομικών στην περιοχή πέταξαν μολότοφ, έβαλαν φωτιές
σε κάδους με τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν και πέταξαν πέτρες κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ, που απάντησαν με ρίψη χημικών.
Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική λόγω της  ζέστης  και της μυρωδιάς των σκουπιδιών σε συνδυασμό με τις μολότοφ και των χημικών.
Η ένταση ξεκίνησε από νωρίς το βράδυ της Πέμπτης γύρω από το Πολυτεχνείο: Λίγα λεπτά πριν από τις 21:30, αντιεξουσιαστές έριξαν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με χημικά.
Περίπου στις 11 το βράδυ ομάδα νεαρών επιτέθηκε με πέτρες στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χ. Τρικούπη με αποτέλεσμα να τραυματισθούν δύο αστυνομικοί.
exarxia1

exarxia2
Η Πατησίων έμεινε κλειστή για την κυκλοφορία από το ύψος των Χαυτείων και στα δύο ρεύματα περίπου από τις εννιάμισι το βράδυ και μία ώρα αργότερα άνοιξε στο ρεύμα προς τα Χαυτεία.
Η ένταση στις 10.15′ το βράδυ μεταφέρθηκε στην οδό Μπουμπουλίνας όπου αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν εκ νέου με πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι έριξαν και πάλι χημικά. Στην Μπουμπουλίνας κάηκε ένα αυτοκίνητο.
Η Πατησίων άνοιξε για την κυκλοφορία λίγο μετά τις δέκα και μισή το βράδυ, ενώ εστίες έντασης παρέμεναν στους δρόμους πίσω από το Πολυτεχνείο.
Οι αντιεξουσιαστές είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην πλατεία των Εξαρχείων με αφορμή το άνοιγμα του «αντιεξουσιαστικού ΚΕΠ» – παρά, φυσικά, την απαγόρευση των συγκεντρώσεων, που ίσχυσε τελικά, μόνο για την εκδήλωση που είχε εξαγγείλει η Ομοσπονδία των αστυνομικών.
Λίγο μετά, σε μια προφανή επίδειξη δύναμης, μια μικρή ομάδα μπήκε στο Πολυτεχνείο και από εκεί άρχισε τις εφόδους προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Το κλίμα ήταν ηλεκτρισμένο και έτσι από νωρίς το απόγευμα είχαν τροποποιηθεί τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ ώστε να μην περνούν έξω από το Πολυτεχνείο.