24 Ιουν 2017

ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ! Προετοιμασία πολέμου «βλέπει» Ρώσος αναλυτής


Α1Παρότι η Ρωσία και η Αμερική (επισήμως τουλάχιστον) ζητούν από τον Αραβικό κόσμο να χαμηλώσει τους τόνους και να αποκλιμακωθεί η ένταση που έχει δημιουργηθεί  από όλες τις ...
πλευρές στην Αραβική χερσόνησο, όχι μόνο δεν πάμε σε αποκλιμάκωση αλλά αντίθετα τα πράγματα οδηγούνται σε αδιέξοδο με απρόβλεπτες συνέπειες όπου γίνεται όμως πιο ορατή η ένοπλη σύρραξη. 
Χθες, Σαουδική Αραβία,  Μπαχρεϊν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αίγυπτος παρέδωσαν τελεσίγραφο στο Κατάρ με 13 σημεία απαιτώντας  μεταξύ άλλων την μείωση των δεσμών με το Ιράν, το κλείσιμο της Τουρκικής στρατιωτικής βάσης και το κλείσιμο του καναλιού ειδήσεων Al Jazeera.
Όπως ήταν φυσικό, το Κατάρ θεωρεί τις απαιτήσεις ανέφικτες και σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια που είναι Σαουδικής ιδιοκτησίας, ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας του Καταρ δήλωσε ότι οι απαιτήσεις είναι μη ρεαλιστικές, οι κυρώσεις που επιβάλλονται είναι παράνομες και παραβιάζουν την κυριαρχία της χώρας του, ενώ κάλεσε τις άλλες Αραβικές χώρες να αναθεωρήσουν.
Η νέα αυτή εξέλιξη, σύμφωνα με Ρώσο αναλυτή που μίλησε στο Sputnik «αυτό είναι ένα τελεσίγραφο» και όπως συμπλήρωσε ο ίδιος «εαν το Κατάρ θέλει να διατηρήσει την κυριαρχία του δεν μπορεί να κάνει αυτά που του ζητούν έτσι επί του παρόντος η κατάσταση είναι στα πρόθυρα του πολέμου».
Ο ίδιος μάλιστα πιστεύει ότι το Καταρ αποκλείεται να συμμορφωθεί με αυτές τις απαιτήσεις γιατί όχι μόνο θα ήταν μείωση της υπόληψης του Κατάρ αλλά και οικονομική καταστροφή.
Να σημειωθεί ότι το αίτημα των τεσσάρων Αραβικών χωρών προς το Κατάρ για να συμμορφωθεί έχει χρονικό ορίζοντα 10 ημερών.
Ε. Ζ.
http://www.crashonline.gr