14 Ιουν 2017

Πυροβόλησαν τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ - Νεκρός ο δράστης

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγα λεπτά στις ΗΠΑ καθώς ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Στιβ Σκάλις, πυροβολήθηκε σε
γήπεδο μπέιζμπολ στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ όπως αναφέρει και το RT.
O Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Στιβ Σκάλις ήταν ένας από αυτούς που δέχτηκε πυρά και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας του να παραμένει άγνωστη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης - ή οι δράστες, αφού δεν έχει ξεκαθαριστεί ότι έδρασε μόνος - άνοιξε πυρ κατά μελών του Κογκρέσου που έκαναν προπόνηση στο γήπεδο που βρίσκεται στη γειτονιά Ντελ Ρέι, ενόψει ενός φιλανθρωπικού αγώνα που θα είχε προγραμματιστεί για αύριο στο Nationals Park.
O πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Στιβ Σκάλις:
Ένας αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, ο Benjamin Childers, έγραψε στο Twitter ότι κάποιος άνοιξε πυρ σε ένα γήπεδο του μπέιζμπολ όπου Ρεπουμπλικανοί βουλευτές κάνουν εξάσκηση, επισημαίνοντας ότι ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί.
Τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας κάνουν λόγο για πολλούς τραυματίες.
Ορισμένα τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ένας από τους δράστες είναι νεκρός.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπίσερ, σε ανάρτησή του στο Twitter γνωστοποίησε ότι τόσο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ όσο και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς είναι ενήμεροι για την κατάσταση.
Both @POTUS & @VP are aware of the developing situation in Virginia. Our thoughts and prayers are with all affected.

ALERT: APD investigating multiple shooting 400 block E Monroe St. Suspect believed in custody. Stay from area, let emergency vehicles thru.