16 Ιουν 2017

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Γερμανού αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα: Καίγονται οι Γερμανοί για ΑΟΖ, γερμανική βάση και ΝΑΤΟική παρουσία στο Αιγαίο (εικόνες)

Ο  αρχηγός των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ συναντήθηκε με τον Γερμανό αρχηγό στρατού (Bundeswehr), στρατηγό Volker Wieker, για να συζητήσουν σύμφωνα με τον ελληνικό ..
τύπο  και το «καυτό θέμα» της μετακόμισης της γερμανικής βάσης από το Ιντσιρλίκ στην πατρίδα μας,  διότι η  Ιορδανία αποτελεί μια μη ασφαλή χώρα ελέω του ισλαμικού στρατού.
Σίγουρα η συγκυρία είναι περίεργη μιας και χθες  πραγματοποιήθηκε  η σύγκληση του Γιουρογκρούπ με κύριο θέμα την Ελλάδα και το ζήτημα του ελληνικού χρέους.
Επίσημα στην συνάντηση των δύο αρχηγών αναφέρθηκαν  οι παγκόσμιες συνθήκες  ασφαλείας και οι συνεργασίες που πρέπει να αναπτύσσονται για την πληρέστερη αντιμετώπιση των σύγχρονων μορφών απειλών που ανακύπτουν.
Επίσης  συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών στους τομείς της επιχειρησιακής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης.
Την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, υποδέχθηκε σε επίσημη τελετή στο Στρατόπεδο ‘’ΠΑΠΑΓΟΥ’’, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Γερμανίας, General Volker Wieker, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από 14 έως 16 Ιουνίου 2017, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Κατά τις διμερείς επαφές συζητήθηκε το περιβάλλον ασφαλείας και οι συνεργασίες που πρέπει να αναπτύσσονται για την πληρέστερη αντιμετώπιση των σύγχρονων μορφών απειλών που ανακύπτουν. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών στους τομείς της επιχειρησιακής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης.
Συζητήθηκε επίσης η συμβολή των επιχειρήσεων ‘’SNMG2’’ και ‘’SOPHIA’’, στην ανάσχεση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο, αντίστοιχα.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ , στις τοποθετήσεις του, επισήμανε μεταξύ άλλων:
Την γεωπολιτική αστάθεια που παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή.
Την συνεχή παραβατική συμπεριφορά που επιδεικνύουν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Αιγαίο
Τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για την προώθηση της στρατιωτικής συνεργασίας με κράτη των Βαλκανίων, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.
Την σκοπιμότητα συνέχισης της συμμαχικής επιχείρησης ανάσχεσης των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο. Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε την συμβολή της γερμανικής διοίκησης στην εν λόγω επιχείρηση.
Την δυνατότητα συνεργασίας των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων με το Πολυεθνικό Συντονιστικό Κέντρο Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών (ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ).
Την περαιτέρω προώθηση της χρησιμοποίησης του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στον τομέα της εκπαίδευσης στην θαλάσσια ασφάλεια επ’ ωφελεία τόσο κρατών μελών της συμμαχίας, όσο και τρίτων χωρών.
Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Γερμανίας στις τοποθετήσεις του σημείωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν ιδιαίτερα αξιόπιστο ευρωατλαντικό σύμμαχο, τονίζοντας παράλληλα την επιθυμία περαιτέρω διεύρυνσης της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας.
Ο General Volker Wieker, κατά την παραμονή του στο ΓΕΕΘΑ, ενημερώθηκε επίσης για την αμυντική πολιτική της Ελλάδας καθώς και για τα σοβαρά θέματα και τις προτεραιότητες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Την Παρασκευή 16 Ιουνίου, ο General Volker Wieker θα επισκεφθεί τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόταση του Γερμανού αξιωματικού προς την χώρα μας για την ανεύρεση βάσης για την γερμανική αεροπορία λόγω μετακόμισης από το Ιντσιρλίκ , κάτι που είναι εξαιρετικά «περίεργο» και συνάμα « επικίνδυνο» για την χώρα μας.
Οι Γερμανοί στην απευκταία  περίπτωση που πιθανόν αποκτούσαν έστω και με σοβαρά ανταλλάγματα ( ακόμα και για το χρέος) , μια αεροπορική βάση εντός της ελληνικής επικράτειας θα είχαν δημιουργήσει ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις για μια  κατασκοπευτική εγκατάσταση που θα επηρέαζε καταστάσεις εντός της χώρας.
Επίσης , οι πολύ καλές έως «θερμότατες» σχέσεις κατά καιρούς Τούρκων και Γερμανών θα αποτελούσαν μέγα πρόβλημα για την πατρίδα μας, και την κατάσταση στο Αιγαίο .
Με δεδομένο ότι οι Αμερικανοί δεν διαθέτουν αποδεδειγμένα «χρήμα» για τα Βαλκάνια , ολόκληρη η χερσόνησο και η Ελλάδα θα δέχονταν την γερμανική πίεση για « επιρροή» με όλα τα συνεπακόλουθα.
Η Γερμανία ορέγεται την χώρα μας από τις απαρχές του 18ου αιώνα αλλά η δύση και ειδικά η Βρετανία δεν της έδωσε ποτέ ένα  τέτοιο δικαίωμα  διότι γνώριζε με ποιους είχε αν κάνει.        
Για αυτό οφείλουμε με πολύ προσεκτικά βήματα να διώξουμε τους οικονομικούς δυνάστες της πατρίδας , οι οποίοι ονειρεύονται δια μέσω του ΝΑΤΟ να αποκτήσουν πραγματική επιρροή εντός της ελληνικής γης.
Οι ΗΠΑ σύμφωνα με ειδικούς δεν έχουν καθόλου εμπιστοσύνη στο Βερολίνο και στα σχέδια του για άλωση της Ευρώπης , ειδικά από την κυβέρνηση Τραμπ .
Εκτιμάται επίσης  ότι και η Μόσχα αλλά και ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν δεν θα ήθελε μια τέτοια εξέλιξη σε σχέση με την παρουσία Γερμανών κοντά στο Αιγαίο. Αναμένουμε άμεσα εξελίξεις στο θέμα αυτό.
Υπενθυμίζουμε επίσης το πρόσφατο σκάνδαλο με την αποκάλυψη νεο-ναζιστών εντός του γερμανικού στρατεύματος και την έρευνα που διεξάγουν ακόμη οι γερμανικές αρχές, το οποίο ταλανίζει ακόμη την γερμανική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας .


www.pentapostagma.gr