13 Ιουν 2017

“Απεταξάμην”! Μοναχοί εμποδίζουν τη λειτουργία νατοϊκού ραντάρ στη Σαντορίνη!!!

Ραντάρ στη Σαντορίνη, πληρωμένο και από το ΝΑΤΟ -κυρίως απ΄ αυτό- δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως πρέπει από…θεϊκή παρέμβαση! Για την ακρίβεια από τις αντιδράσεις των αντιπροσώπων του επί της γης!!!

Η ιστορία εκτυλίσσεται στη Σαντορίνη, όπου τα τελευταία 18 χρόνια η Κοινοβιακή Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Θήρας προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην επιτρέψει την απρόσκοπτη λειτουργία του Σταθμού Ραντάρ του Πεδίου Βολής Κρήτης που βρίσκεται στο νησί!
Το 2005 και το 2006 η Κοινοβιακή Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία κατέθεσε δύο αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων κατά του Ελληνικού Δημοσίου σύμφωνα με τις οποίες υποστηρίχθηκε ότι ο Σταθμός Ραντάρ προσβάλλει παράνομα με διατάραξη τη “νομή της Μονής”! Τι ζήτησαν οι μοναχοί;
•Να φύγουν οι εγκαταστάσεις του ραντάρ
•Προσωρινή κατάργηση του κατόπτρου μικροκυματικής ζεύξης
•Αν δεν γίνονταν όλα αυτά ζητούσαν χρηματική ποινή 100.000 ευρώ “των υπευθύνων”
Και οι δύο αιτήσεις ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ.
Από την απόρριψη της δεύτερης αίτησης το 2006 μέχρι και σήμερα οι μοναχοί προσπαθούν να παρουσιάσουν το ραντάρ ως το “απόλυτο διαβολικό κακό”! Έχουν αναρτήσει έξω από τη Μονή μια επιγραφή “ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ” . Μαζί με άλλους τοπικούς φορείς έχουν κάνει σειρά ενεργειών και αντιδράσεων για την αποτροπή της τοποθέτησης προστατευτικού θόλου (RADOME) στο ραντάρ! Καμία από τις μετρήσεις που ΄χουν γίνει δεν επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς περί ακτινοβολίας.
Στις 18 Δεκεμβρίου 2009 υπεγράφη σύμβαση έργου ύψους 1.675.895 ευρώ με αντικείμενο την κατασκευή και εγκατάσταση πέντε θόλων. Ο μόνος που ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί είναι της Σαντορίνης! Επιχειρησιακά το ραντάρ αποτελεί αναπόσπαστο και θεμελιώδη κρίκο στην αλυσίδα που συνθέτει το σύστημα ασφαλείας βολών του Πεδίου Βολής Κρήτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Militaire.gr  υπάρχει δικαιολογημένη δυσαρέσκεια στο ΝΑΤΟ -δηλαδή στις ΗΠΑ επί της ουσίας- για τα όσα γίνονται στη Σαντορίνη. Έχουν βάλει και χρήματα. Ο Α/ΓΕΑ Πτέραρχος Χ. Χριστοδούλου, έχει επικοινωνήσει τουλάχιστον δύο φορές με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να βρεθεί μια λύση για το θέμα.
“Απεταξάμην το …ραντάρ”!
http://www.militaire.gr