25 Ιουν 2017

Η ΝΔ μποϊκόταρε το συνέδριο της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αναγνωρίζει τη ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα ως επίσημο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χριστιανοδημοκρατικών Συνδικάτων ..
(επικεφαλής των οποίων είναι ο «κολλητός φίλος» της Α. Μέρκελ), ωστόσο, η επίσημη Νέα Δημοκρατία εν Ελλάδι μποϊκοτάρισε το συνέδριό της «επειδή δεν της αρέσει ο αντιμνημονιακός λόγος του προέδρου της ΔΑΚΕ, Ν. Κιουτσούκη (φωτογραφία).
Όπως τονίζει η «Δημοκρατία», η ηγεσία της ΔΑΚΕ προσκάλεσε την ηγεσία του κόμματος στο συνέδριό της, το οποίο διοργανώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο αλλά, αντί ανταπόκρισης, επεβλήθη γενικό απαγορευτικό στο σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να παραστεί σε αυτό. 
Έτσι, προσθέτει η εφημερίδα που ανήκει στον χώρο της δεξιάς, ακόμα και βουλευτές που είχαν ενημερώσει για την παρουσία τους στο συνέδριο, όπως η Νίκη Κεραμέως, η Άννα Καραμανλή η Γεωργία Μαρτίνου και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος ακύρωσαν την τελευταία στιγμή, κατόπιν άνωθεν εντολής!
Το «παρών» έδωσε μόνο με μήνυμά του, το οποίο αναγνώστηκε, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκης και κάποιοι πολιτευτές καθώς και τα κομματικά στελέχη που πρωταγωνίστησαν στην ίδρυση της ΔΑΚΕ από τον Κων. Μητσοτάκη. 
«Με μια ωχρή ΟΝΝΕΔ και με τη ΔΑΚΕ στον πάγο, διερωτώμαι -βασίμως- ποιος κομματικός μηχανισμός θα κάνει εκλογές. Οι εκ μετεγραφής πασόκοι;», αναρωτιέται η «Δημοκρατία».