26 Ιουν 2017

Ποιος ΣΟΥΡΛΑΣ ρε παιδια .. μπορει να μας πει τι εκανε ως Γενικος Γραμματεας διαφθορας.

Μπορει να μας πει ποια υποθεση ανοιξε και την εκλεισε ως γραμματεας διαφθορας ....θεματα που ως βουλευτης τα στιγματιζε..
ΜΗΠΩΣ θυμαται οτι παρακαλουσε τους αλλους βουλευτες της Ν.Δ να του κανουν ερωτησεις για να τις παρουσιαζει στον ΒΟΛΟ ως παρεμβασεις του..

ΕΛΕΩ Κοσκωτα εχει εκλεγει...
ΑΝΤΕ μην ανοιξουμε το κουτακι...
 Δεν πρόλαβε να στεγνώσει η μελάνη της διάψευσης του πρώην προέδρου της Βουλής κ. Σούρλα για όσα ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά την απογευματινή αντιπαράθεση με τον Άδωνι Γεωργιάδη στο Κοινοβούλιο και τα ίδια τα γεγονότα, ή μάλλον τα αρχεία, έρχονται να διαψεύσουν με τη σειρά τους, τους ισχυρισμούς του κ. Σούρλα.

Τόσο κοντή μνήμη διαθέτει πια ο πρώην πρόεδρος της Βουλής ή τόσο ισχυρές ήταν οι πιέσεις που δέχτηκε για να διαψεύσει τα λεγόμενα του υπουργού Άμυνας κατά τη συζήτηση στη Βουλή​
Όντως, λοιπόν, τον Ιανουάριο του 1988, η εφημερίδα Καθημερινή στον τίτλο του σχετικού δημοσιεύματος χαρακτηρίζει ως «ύποπτη» την ερώτηση του κ. Σούρλα στη Βουλή σχετικά με την υπόθεση Κοσκωτά. Επίσης, καθίσταται σαφές από το δημοσίευμα ότι ο κ. Σούρλας απομονώθηκε τότε από το κόμμα της ΝΔ. Συνάμα, από τα πρακτικά της Βουλής προκύπτει ξεκάθαρα ότι ο κ. Σούρλας είχε υποβάλει την επίμαχη ερώτηση και πως όντως είχε απομονωθεί από τον υπόλοιπο κομματικό κορμό.

Προκύπτει, λοιπόν, το ερώτημα. Τόσο κοντή μνήμη διαθέτει πια ο πρώην πρόεδρος της Βουλής ή τόσο ισχυρές ήταν οι πιέσεις που δέχτηκε για να διαψεύσει τα λεγόμενα του υπουργού Άμυνας κατά τη συζήτηση στη Βουλή τη Δευτέρα 26 Ιουνίου το απόγευμα.

Ο κ. Σούρλας υπήρξε ανέκαθεν ένας έντιμος κοινοβουλευτικός άνδρας, ενώ δεν δίστασε κατά καιρούς να τα βάλει με ισχυρά συμφέροντα. Αρκεί μόνο να αναφερθεί κάποιος στην υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων στον στρατό και στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά και γενικότερα, που ο ίδιος έφερε στο φως πριν από καιρό. Είναι δύσκολο κάποιος δηλαδή να αμφισβητήσει την κοινοβουλευτική ακεραιότητα και τη βουλευτική εντιμότητα. Ωστόσο, προκύπτει το εύλογο ερώτημα. Τι συνέβη τη Δευτέρα το απόγευμα και ο κ. Σούρλας αναγκάστηκε να δημοσιεύσει τη γνωστή διάψευση μέσω της οποίας αρνείται όλα όσα έγραψαν οι εφημερίδας το 1988 αλλά και όσα έχουν καταγραφεί στα πρακτικά της Βουλής. Το ερώτημα είναι πολιτικό και προφανώς δεν απευθύνεται μόνο στον κ. Σούρλα αλλά απευθύνεται κυρίως στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ και στον ίδιο τον αρχηγό της. 

Η ανακοίνωση του κ. Σούρλα

«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τα όσα ανέφερε σχετικά με τον Κοσκωτά και την ερώτηση που είχα καταθέσει τον Ιανουάριο του 1998 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένος, στην απάντησή του, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου σε ερώτηση του Άδ. Γεωργιάδη. 

Συγκεκριμένα:

-Είναι παντελώς ανακριβές το ότι κλήθηκα από τη Ν.Δ. να ανακαλέσω την ερώτηση που κατέθεσα – η οποία, σημειωτέον, όχι μόνο δεν αποσύρθηκε αλλά απαντήθηκε από 5 συναρμόδιους Υπουργούς.

-Είναι παντελώς ανακριβές, ότι εκδόθηκε ανακοίνωση που ανέφερε ότι δεν είχα σχέση με τη Νέα Δημοκρατία και ότι ήταν προσωπική μου πρωτοβουλία.

Τέλος, όχι μόνο δεν συνέβησαν όλα όσα αναφέρει ο κ. Π. Καμμένος, αλλά στην δραματική συνέχεια του σκανδάλου Κοσκωτά, ο εκλιπών Πρόεδρος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εξήρε την πρωτοβουλία αυτή, που όπως έλεγε δημόσια, όχι μόνο τιμά την παράταξη της Ν.Δ., αλλά το σύνολο του πολιτικού κόσμου».




Τι έγραφε η Καθημερινή τον Ιανουάριο του 1988
ζουγκλα...


Τι λένε τα πρακτικά της Βουλής