11 Ιουν 2017

Αμερικανός αντιπρόεδρος: «Οι Χριστιανοί είναι οι νέοι διωκόμενοι Εβραίοι»

Πριν μερικές ημέρες  ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Mike Pence μίλησε για την παγκόσμια δίωξη των χριστιανών σε συνέδριο με τη χορηγία του Billy Graham Association.
«Η γενοκτονία, η δολοφονία, ο βιασμός,
η απαγωγή, η καύση εκκλησιών και τα βασανιστήρια που διαδραματίζονται  σε όλο τον κόσμο κατά των χριστιανών  πιστών του Ιησού αναφέρονται σε  δραματικές στατιστικές και δεδομένα», ανέφερε ο ίδιος στο συνέδριο.
Η πραγματικότητα  όπως το περιγράφει και ο ραβίνος από το Κέντρο Simon Wiesenthal  είναι ότι «οι Χριστιανοί είναι οι νέοι διωκόμενοι  Εβραίοι».
Στατιστικά, υπάρχει σήμερα μεγαλύτερος διωγμός των Χριστιανών απ ‘ό, τι σε άλλους «επιλεγμένους λαούς». Αυξανόμενη είναι και η δίωξη των Χριστιανών στην Αμερική.
Στη δεκαετία του 1970, όταν ο Bernie Goldberg ήταν δημοσιογράφος που εργάζονταν στην τηλεόραση του CBS και ήταν σε τηλεδιάσκεψη με άλλους δημοσιογράφους του καναλιού, όταν ένας από αυτούς έκανε  φραστική επίθεση στον Gary Bauer, που ήταν συγχρόνως  επικεφαλής του ευαγγελικού Συμβουλίου Έρευνας Οικογένειας.
Κανένας από τους παρευρισκόμενους  δεν δήλωσε τίποτα για την υπεράσπιση του κ. Bauer ή αντέδρασε στην επίθεση. Ο κ. Goldberg σημείωσε στο βιβλίο του «Bias», πόσο έκπληκτος ήταν ότι, κατά κάποιον τρόπο, η επίθεση σε έναν ευαγγελιστή χριστιανό δεν αποτέλεσε σοβαρό θέμα και δεν πάρθηκαν τα  κατάλληλα μέτρα ούτε κατά το περιστατικό ούτε στην συνέχεια από τους υπευθύνους.
Στην πορεία, υπήρξαν αρκετές  αναγνωρίσιμες εκρήξεις μίσους για τους πιστούς του Ιησού Χριστού στις ΗΠΑ .
Για παράδειγμα τα περισσότερα από τα πολλά θύματα δραστών που πραγματοποίησαν μαζικά εγκλήματα δέχθηκαν πρώτα την ερώτηση αν ήταν χριστιανοί πριν τους δολοφονήσουν, ……και εκείνοι απάντησαν  «ναι».
Σε περιστατικό στην πόλη Τσάρλεστον  ο  δολοφόνος  σκότωσε εννέα πιστούς Χριστιανούς σε μια μελέτη της Βίβλου.
Πρόκειται για  ένα αυξανόμενο μοτίβο δημόσιας εχθρότητας προς τους Χριστιανούς πιστούς που δεν μπορεί να εξηγηθεί μόνο από περιπτώσεις δολοφόνων με μεμονωμένες ψυχικές ασθένειες.
Το άγχος από την καταδίωξη, οι απειλές θανάτου, οι απειλές βομβιστικών επιθέσεων  αποτέλεσαν σοβαρό λόγο και για διαζύγια Χριστιανών με αλλόθρησκες γυναίκες  στις ΗΠΑ .
Το συγκλονιστικό επίπεδο των διώξεων των χριστιανών σε όλο τον κόσμο αναδεικνύει μια νέα λίστα «Hall of Shame» η οποία κυκλοφόρησε από διεθνή Χριστιανική οργάνωση (ICC) και η οποία περιγράφει με γλαφυρό τρόπο ότι στόχος παραμένουν οι Χριστιανοί σε όλον τον κόσμο.
Η οργάνωση ICC ανακοίνωσε ότι  η Βόρεια Κορέα, το Ιράκ, η Συρία και η Νιγηρία είναι  οι χειρότερες χώρες στις οποίες διώκονται απηνώς οι Χριστιανοί , ενώ η Σαουδική Αραβία, το Πακιστάν, η Κίνα, η Ινδία και η Αίγυπτος αποτελούν τους  «αιώνιους καταχραστές της θρησκευτικής ελευθερίας».
Ο διώξεις αναφέρονται επίσης ως μια τρίτη κατηγορία, στην οποία τοποθετούνται χώρες όπου «τα γεγονότα … δείχνουν πτωτική τάση θρησκευτικής ελευθερίας και είναι αιτία για συναγερμό».
Στον κατάλογο αυτό έχουν εισέλθει οι  ΗΠΑ, Καναδάς και το Μεξικό.
Στη Βόρεια Κορέα, πρώην φυλακισμένοι περιγράφουν τα  φρικτά βασανιστήρια  στα περιβόητα στρατόπεδα εργασίας της χώρας.
Ένας από αυτούς είπε στην οργάνωση ICC ότι οι κρατούμενοι ήταν αναγκασμένοι  πετροβολούν ο ένας τον άλλον μέχρι θανάτου, ενώ μια γυναίκα ανέφερε ότι είδε την εκτέλεση ολόκληρων οικογενειών σε θαλάμους αερίων.

Η οργάνωση CSW, η οποία έχει έδρα σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε σε  έκθεση που κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι η ελευθερία της θρησκείας ή των πεποιθήσεων »είναι σε μεγάλο βαθμό ανύπαρκτη» υπό την ηγεσία του δικτάτορα Kim Jong Un.
«Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις θεωρούνται  ως απειλή για την πίστη που απαιτείται στον  ανώτατο ηγέτη, έτσι ώστε ο καθένας που κατέχει  αυτές τις πεποιθήσεις να διώκεται  σοβαρά», αναφέρει η έκθεση.
Οι Χριστιανοί υποφέρουν σημαντικά λόγω των αντι-επαναστατικών και αντι-ιμπεριαλιστικών ετικετών  που υιοθετούνται από την ηγεσία της χώρας.
Μεταξύ των τεκμηριωμένων βασανιστηρίων  εναντίον των χριστιανών υπήρξε  «περιστασιακό που κρέμασαν ένα άτομο σε ένα σταυρό πάνω από μια φωτιά, ή άλλους που συνθλίβονταν κάτω από ένα οδοστρωτήρα, ή οδηγήθηκαν μακριά σε γέφυρες και ποδοπατήθηκαν».
Η  διευθύντρια συνηγορίας στο ΔΠΔ, δήλωσε σε θρησκευτικό ΜΜΕ ότι «σήμερα ήταν σχεδόν αδύνατο να φανταστεί κανείς τη φρίκη που υπάρχει στην καθημερινή πραγματικότητα σε σχέση με την θρησκεία στην Βόρεια Κορέα».
Στη Νιγηρία, το ΔΠΔ, δήλωσε ότι οι Χριστιανοί αντιμετωπίζουν «βάναυσες καθημερινές  διώξεις για την πίστη τους από τις ισλαμικές εξτρεμιστικές ομάδες Boko Haram και τις πολιτοφυλακές Fulani ».
Η προσπάθεια της κυβέρνησης για την εξάλειψη της Boko Haram,  ο αρχηγός της οποίας έχει ορκιστεί να εξαλείψει τον Χριστιανισμό από την  Νιγηρία, έχει «αποτύχει συνολικά», ανακοίνωσε η οργάνωση ICC.
Εν τω μεταξύ, σε Ιράκ και Συρία, ο Χριστιανισμός … είναι στα πρόθυρα της εξαφάνισης, προειδοποιεί η έκθεση, και πολλές από τις εκατοντάδες χιλιάδες των χριστιανών που έχουν εγκαταλείψει την περιοχή τα τελευταία χρόνια είναι απίθανο να επιστρέψουν .
Το ΔΠΔ καταδίκασε επίσης την «κλιμάκωση των επιθέσεων κατά των χριστιανών» στην Ινδία, και την τακτική του «εκφοβισμού, με συλλήψεις, καταστροφή της εκκλησιαστικής περιουσίας, και το κλείσιμο εκκλησιών», που χρησιμοποιούνται κατά των Κινέζων χριστιανών από την κομμουνιστική κυβέρνηση.
«Η κυβέρνηση είναι ο κύριος διώκτης των Χριστιανών στην Κίνα, καθώς επιδιώκει να εδραιώσει την εξουσία  της πάνω από τους ανθρώπους», ανέφερε η έκθεση.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στη Ιούλιο του 2016 υπέγραψε  το νόμο  «Yarovaya», σύμφωνα με την οποία οι εκκλησίες που είναι  παράνομες και διεξάγουν λαθραία θρησκευτική δραστηριότητα όπως οι ευαγγελιστές,  απαγορεύεται να διαθέτουν  εκκλησία ή θρησκευτικό χώρο, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών κατοικιών.
 pentapostagma.