14 Ιουν 2017

Η Φώφη έπεσε στην ...ανάγκη του Σημίτη!

Προσκάλεσε τον (διαγραμμένο) πρώην πρωθυπουργό να είναι ομιλητής στο Συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ. 
Στην... ανάγκη του Κώστα Σημίτη βρέθηκε πάλι το ΠΑΣΟΚ, με τη Φώφη Γεννηματά να καλεί τον πρώην πρωθυπουργό (που είχε .....
διαγραφεί από τον Γιώργο Παπανδρέου το 2008) να παραστεί και να απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις 30 Ιουνίου.
Ενδεικτικό είναι ότι η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ. και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετέβη χθες στο γραφείο του κ. Σημίτη στη Βουλή και επέδωσε η ίδια την πρόσκληση, έχοντας παράλληλα και μια ολιγόλεπτη συζήτηση για την τρέχουσα επικαιρότητα.

Ο κ. Σημίτης αποδέχθηκε την πρόσκληση και η τοποθέτησή του θα έχει σίγουρα εσωκομματικό (και όχι μόνο) ενδιαφέρον...

Δεν έχει άλλωστε περάσει πολύς καιρός από τότε που ο κ. Σημίτης στο νέο πολιτικό γραφείο του, στον πεζόδρομο της Βαλαωρίτου, συναντήθηκε με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο. Το κύριο «μενού» της συνάντησης, όπως πληροφορήθηκε η «δημοκρατία», ήταν η Φώφη Γεννηματά και το πώς θα την «κοντύνουν», ώστε να της πάρουν τελικά τα ηνία του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και να καταφέρουν να εκλέξουν στην ηγεσία άνθρωπο της επιρροής τους.

Ο Κώστας Σημίτης συμφωνεί μεν με τις διεργασίες για τον ενιαίο φορέα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, αλλά δεν έχει κρύψει ότι θέλει να είναι και το Ποτάμι και άλλοι στο «παιχνίδι». Επιμένει δε ότι η εκλογή νέου αρχηγού πρέπει να γίνει από τη βάση, ελπίζοντας ότι θα μπορέσει για ακόμα μια φορά να κινήσει τα νήματα από το παρασκήνιο και να εκλέξει τον πρόεδρο της αρεσκείας του από το πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικό μπλοκ...

Την ίδια στιγμή, βέβαια, ο κλοιός γύρω από την εποχή Σημίτη σφίγγει καθημερινά. Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που είναι σε εξέλιξη για τα εξοπλιστικά αναμένεται το άνοιγμα λογαριασμών του Γιάννου Παπαντωνίου στην Ελβετία, ενώ στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης επιβεβαίωσε ότι πολιτικά πρόσωπα απολάμβαναν σημαντικής έκπτωσης όταν νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Στο πλαίσιο αυτό, η κομματική επαναδραστηριοποίησή του μόνο τυχαία δεν είναι...