16 Ιουν 2017

Αποδοκίμασαν τον δήμαρχο του Λονδίνου στον πύργο Γκρένφελ -Του πέταξαν μπουκάλι γο Γκρένφελ

Με ένα μπουκάλι και γιουχαΐσματα υποδέχθηκαν ένοικοι και περίοικοι του πύργου Γκρένφελ τον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν.
Οπως αναφέρουν, οι ...
αποδοκιμασίες έγιναν διότι αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους για την κατάσταση του κτιρίου.
«Κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει. Αυτοί οι θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί» φώναξε μια εξαγριωμένη ένοικος. 
Ο Σαντίκ Καν επιχείρησε να μιλήσεις στις κάμερες αλλά οι εξαγριωμένοι πολίτες των διέκοπταν. «Είναι κατανοητό ότι οι κάτοικοι είναι πολύ θυμωμένοι και ανησυχούν και έχουν ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις» ανέφερε ο Καν.
Την ώρα που ο δήμαρχος του Λονδίνου εκθείαζε την αντίδραση της κοινότητας μετά την τραγωδία, μια γυναίκα τον διέκοψε ξανά και του είπε πως «δεν μπορείτε να πείτε το ίδιο για τις αρχές».
«Όπως μπορείτε να δείτε οι κάτοικοι είναι πολύ θυμωμένοι και αυτό είναι κατανοητό» ανέφερε εκείνος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την απόφαση της πρωθυπουργού Tερέζας Μέι για διεξαγωγή έρευνας για την καταστροφική πυρκαγιά. 
«Καλωσορίζω τη δήλωση του πρωθυπουργού για ανεξάρτητη δημόσια έρευνα, ωστόσο χρειαζόμαστε απαντήσεις τώρα, και γι' αυτό καλώ τον δικαστή που διεξάγει την έρευνα να βεβαιωθεί ότι θα υπάρξει μια προσωρινή απάντηση αυτό το καλοκαίρι» ανέφερε
«Τώρα. Ούτε σε ένα χρόνο από τώρα, όχι σε δύο χρόνια από τώρα. Χρειαζόμαστε απάντηση τώρα» τόνισε ξανά οι κάτοικος.
Ενας άνδρας χρειάστηκε να συλληφθεί από την αστυνομία, την ώρα που αστυνομικοί περικύκλωσαν το Σαντίκ Καν καθώς προχωρούσε στο πλήθος. 

iefimerida.gr