14 Ιουν 2017

Το CD με τις 17.000 δωρεάν νοσηλείες στο «Ερρίκος Ντυνάν», ζητά η Εξεταστική Επιτροπή

Το CD με τα ονόματα των 17.000 ατόμων που νοσηλεύτηκαν δωρεάν (ή με τεράστιες εκπτώσεις) στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», αναμένεται να ζητήσει από την Οικονομική Αστυνομία την Τετάρτη η Εξεταστική
Επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.
Σύμφωνα με το news247.gr, η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ζητά αυτό το κρίσιμο αρχείο, διότι δεν περιλαμβάνεται στην ποινική δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή από την Εισαγγελία. Όπως μεταδίδει ο εν λόγω ενημερωτικός ιστότοπος, η Εισαγγελία ενημέρωσε την Εξεταστική Επιτροπή ότι το αρχείο βρίσκεται στα χέρια της Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία αναμένεται να προχωρήσει σε ταυτοποίηση των στοιχείων.
Όπως προέκυψε από την πρώτη κατάθεση του πρώην προέδρου του «Ερρίκος Ντυνάν»Ανδρέα Μαρτίνηαπό τα 17.000 πρόσωπα που περιέχει το CD, μόλις το 1/10 δικαιούνταν δωρεάν νοσηλείας ως αναξιοπαθούντες. Μάλιστα, ο κ. Μαρτίνης παραδέχθηκε ότι εκατοντάδες από τους υπόλοιπους νοσηλεύτηκαν με «ρουσφέτια» πολιτικών.
Ο προφυλακισμένος κ. Μαρτίνης αναμένεται να ερωτηθεί για το θέμα και στην αυριανή κατάθεσή του στην Εξεταστική η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 11.00. Επίσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Δημοκρατία»εμφανίζεται πρόθυμος να κατονομάσει πρόσωπα για τα οποία πρέπει να ζητηθεί το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών.
Πηγή: news247.gr