28.6.17

Επιστολή του υιού Καψάσκη στους Financial Times: Σταματήστε να προωθείτε τον Βαρουφάκη

Επιστολή στους Financial Times προκειμένου να σταματήσουν να προωθούν τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη απέστειλε ένας Έλληνας.
Ο λόγος για τον Στέφανο Καψάσκη, γιο του ιδρυτή της
Τράπεζας Εργασίας, ο οποίος στην επιστολή του, η οποία δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους εκφράζει το παραπάνω αίτημα:
Συγκεκριμένα γράφει:
«Κύριε, ως μακροχρόνιος αναγνώστης των Financial Times, δυσκολεύομαι να καταλάβω πώς, δύο φορές σε τρεις ημέρες, αρθρογράφοι των Financial Times θεώρησαν πρέπον να προωθήσουν τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας και τη δουλειά του (ο Martin Wolf στο “Summer books, Life & Arts” στις 24 Ιουνίου και ο Wolfgang Münchau στο “Η Ελλάδα προσφέρει μαθήματα στο πώς να διαπραγματευθεί το Grexit” στις 26 Ιουνίου 2017).
Όσοι από εμάς αναγκαστήκαμε να βιώσουμε την υποτιθέμενη διαπραγμάτευση του κ. Βαρουφάκη με τους πιστωτές της Ελλάδας το 2015 (στην πραγματικότητα, ένα εξάμηνο παιχνίδι “κοκορομαχίας”) και ακόμα αναγκαζόμαστε να ζήσουμε με τη ζημιά που προκάλεσε στην ελληνική οικονομία (υπολογίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος πως υπερβαίνει τα 85 δισ. ευρώ ή το 46% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος), δικαιούμαστε να αισθανόμαστε ότι ο κ. Wolf και ο κ. Münchau ρίχνουν αλάτι στην πληγή με το να διατηρούν τη μακρόχρονη εκστρατεία αυτοπροβολής του, της οποίας η εξάμηνη διαχείριση της ελληνικής οικονομίας δεν είναι παρά ένα μόνο (ακριβό) κεφάλαιο».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιστολή του κ. Καψάσκη σχολιάστηκε από πλήθος αναγνωστών της εφημερίδας, αλλά και από Έλληνες πολίτες, οι οποίοι υποστήριξαν το αίτημά του.


 iefimerida.gr