22 Ιουν 2017

Οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ δουλευουν τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ..Θα παρουν τα οπλα πισω απο τους ΚΟΥΡΔΟΥΣ οταν νικησουν τον ISIS!!!

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις δήλωσε στον τούρκο ομόλογό του πως τα όπλα, που προμηθεύουν οι ΗΠΑ στην κουρδική πολιτοφυλακή YPG στη Συρία, θα επιστραφούν μόλις ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσαν σήμερα...
πηγές στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας. Σε επιστολή του προς τον τούρκο υπουργό Άμυνας Φικρί Ισίκ, ο Μάτις αναφέρει πως οι ΗΠΑ ενημέρωσαν την Τουρκία για τα όπλα που έχουν δώσει στη YPG και πως θα της παρέχουν κάθε μήνα καταλόγους με τα όπλα τα οποία παραδίδονται, αναφέρουν οι πηγές σε δήλωση.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, στην επιστολή του ο Μάτις δηλώνει στον Ισίκ πως οι ΗΠΑ θα λάβουν αποφασιστικά μέτρα για να ανταποκριθούν στις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια και πως Άραβες θα αποτελέσουν το 80% των δυνάμεων που θα καταλάβουν την Ράκα της Συρίας από το Ισλαμικό Κράτος. Η YPG είναι ένα ηγετικό τμήμα των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που νωρίτερα αυτόν τον μήνα εξαπέλυσαν επιχείρηση για να καταλάβουν την Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Η Τουρκία έχει δηλώσει πως θα προχωρήσει σε αντίποινα εναντίον της YPG, αν αισθανθεί πως απειλείται από την οργάνωση αυτή.