7 Ιουν 2017

L' Express προς Γάλλους: Σε λίγο θα μας πείτε ότι ο Μακρόν περπατά και στο νερό

Σάρωσε στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας συγκεντρώνοντας το ποσοστό των 66,10% των ψηφοφόρων, υπερισχύοντας ξεκάθαρα της ακροδεξιάς αντιπάλου του, Μαρίν Λεπέν. Ο 39χρονος Εμμανουέλ Μακρόν ..
και νέος ένοικος κάτοικος των Ηλυσίων είναι ιδιαίτερα κοινωνικός, καθώς δε διστάζει να βγάζει ακόμα και selfies με τους πολίτες που τον στηρίζουν, τη στιγμή που κάθε βδομάδα φιγουράρει στα εξώφυλλα των περιοδικών, με το κόμμα «La République en marche» να κατέχει ισχυρό προβάδισμα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.
Η δημοτικότητα αυτή του Μακρόν έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης τον τελευταίο καιρό με πολλούς από τους χρήστες του διαδικτύου να βρίσκουν υπερβολική αυτήν την «Μακρονμάνια» όπως την αποκαλούν χαρακτηριστικά…
Το περιοδικό L’express, μάλιστα, που κυκλοφόρησε στις 7 Ιουνίου σατίρισε ευθέως αυτήν τη μανία για τον Μακρόν που έχει εξαπλωθεί στη Γαλλία: «Θα σώσει τον πλανήτη από τον Τραμπ», «Τσουνάμι στις βουλευτικές εκλογές», «Περπατά πάνω στο νερό», «Ο Πούτιν; Κανένας φόβος!» αποτελούν κάποιες από τις χιουμοριστικές φράσεις που συνοδεύουν τη φωτογραφία του Εμανουέλ Μακρόν στο εξώφυλλο του περιοδικού.
Με αφορμή, μάλιστα, αυτό το εξώφυλλο πολλοί ήταν και οι χρήστες του διαδικτύου που εκδήλωσαν τη δυσανασχέτησή τους με τη μεγάλη δημοτικότητά του, αναρτώντας φωτογραφίες του Γάλλου προέδρου στις οποίες εικονίζεται μόνος του ή μαζί με την 64χρονη σύζυγό του, Μπριζίτ συνοδευόμενες από το hashtag #macronmania.
Η σθεναρή του χειραψία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, η εμφάνιση αλά Τζον Κένεντι στη Σύνοδο των G7 στην Ιταλία αλλά και η  άνεση με την οποία αντιμετώπισε τον Ρώσο πρόεδρο στις Βερσαλίες, όταν δεν δίστασε, λίγο πριν την συνάντησή τους, να κατηγορήσει τα ρωσικά ΜΜΕ, Sputnik και του Russia Today (RT) για «δόλια προπαγάνδα» εναντίον του, αποτέλεσαν τις κυριότερες αφορμές που κάποιοι θεώρησαν τον Μακρόν ως... πολιτικό - "υπερδύναμη"