20 Ιουν 2017

Θυμήθηκαν το «Noor 1» όχι για την ηρωίνη, αλλά για το τηλεφώνημα!

Αντα Ψαρρά
 Επρεπε να κατασχεθεί το «Noor 1» με τους 2 τόνους ηρωίνης, να ακολουθήσει ένας καταιγισμός καταθέσεων και συλλήψεων, να ξεκινήσει με «παράξενα» περιστατικά η δίκη, να ολοκληρωθεί με ολική ανατροπή του βουλεύματος, να καταδικαστούν όσοι λίγοι...
καταδικάστηκαν, να κάνει έφεση κατά της απόφασης η εισαγγελέας, για να φτάσει σήμερα το θέμα να γίνει πρωτοσέλιδο!
Να γίνει πρωτοσέλιδο, επειδή ο βασικός καταδικασθείς ισχυρίστηκε στη «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ότι του ζητήθηκε από υπουργό να καταθέσει στοιχεία για τον Βαγγέλη Μαρινάκη (!) και όχι λόγω των πολλών και δικαιολογημένων αποριών που δημιουργήθηκαν σε όλη αυτή τη σκοτεινή υπόθεση εμπορίας θανάτου και οι οποίες δεν έχουν απαντηθεί μέχρι και σήμερα που τα ΜΜΕ ανακάλυψαν ξαφνικά την υπόθεση του πλοίου με την ηρωίνη.
Ενδεικτικά:
 Τελικά, η μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών αντιμετωπίστηκε με τη μεγαλύτερη δυνατή επιείκεια, την ίδια ώρα που σε χιλιάδες νέους ανθρώπους, τις περισσότερες φορές βαριά εξαρτημένους χρήστες, επιβάλλονται ποινές δεκάδων ετών χωρίς αναστολή για μικροποσότητες, όχι για τόνους. Είναι αυτοί που δεν έχουν ακριβούς δικηγόρους ούτε δραστηριοποιούνται σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις, αλλά για χρόνια σαπίζουν στις φυλακές επειδή προσπαθούν να εξασφαλίζουν τη δόση τους.
 Η μεγαλύτερη επιτυχία των αρχών του Λιμενικού τις τελευταίες δεκαετίες δεν βρήκε την αρμόζουσα υποστήριξη. Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα παραλίγο να πάρουν και... δυσμενή μετάθεση λίγο πριν από τη δίκη, ενώ δέχτηκαν πλήθος απειλών για τη ζωή τους ενώ υπήρξαν ψευδείς κατηγορίες σε βάρος τους από άγνωστες πηγές.Περισσότερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, Τρίτη 20 Ιουνίου.