3.6.17

ΞΥΠΝΑΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΤΟ ΖΩΟ! O Σόιμπλε, ο ΒΕΝΙΑΜΗΣ, ο Καραβέλας, ο Χριστοφοράκος και τα ψάρια της Αντιπάρου!

Οργίστηκε ο επικεφαλής της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης για τις δηλώσεις Σόιμπλε περί του αφορολόγητου των Ελλήνων Εφοπλιστών και την ανοχή που τους δείχνει η ελληνική κυβέρνηση. Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της ΕΕΕ  αναφέρει ...
πως “στόχος των δηλώσεών του είναι να τορπιλίσει τους στενούς δεσμούς της ελληνικής ναυτιλίας με τον τόπο της”, μιλά για “αποτυχία της γερμανικής ναυτιλιακής πολιτικής” και εκτιμά ότι “αποδεικνύεται ότι δεν επιθυμεί να δει την Ελλάδα σε αναπτυξιακή πορεία”.
Γράφει η Ιόλη Πιερίδη
Επιπλέον τονίζει πως “η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα σύσσωμη ανταποκρίθηκε στην ανάγκη για ενίσχυση των εσόδων της εθνικής οικονομίας, αποφασίζοντας εδώ και τέσσερα χρόνια σε εθελοντική βάση, τον διπλασιασμό της φορολογικής της υποχρέωσης “.
Αναλυτικά ο πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών αναφέρει:
«Απορία δημιούργησε στην ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα η αδικαιολόγητη πρόσφατη επίθεση του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών κ. Σόιμπλε κατά της χώρας μας με αιχμή του δόρατος τον ελληνικό εφοπλισμό. Ο κ. Σόιμπλε, αγνοώντας με εμμονή το ιδιαίτερα ευνοϊκό καθεστώς που διέπει τη γερμανική ναυτιλία, στρέφεται με τις δηλώσεις του εναντίον της ελληνικής ναυτιλίας που τυχαίνει όμως να εκπροσωπεί και το 50% της κοινοτικής, μια πρωτιά που μάλλον ενοχλεί. Σε μία περίοδο που η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να προασπίσει, αλλά και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας της έναντι του σκληρού ανταγωνισμού από ναυτιλιακά κέντρα εκτός Ευρώπης, οι επικρίσεις του κ. Σόιμπλε είναι προκλητικά αβάσιμες. Δημιουργείται επίσης το ερώτημα μήπως η αποτυχία της γερμανικής ναυτιλιακής πολιτικής, που παρόλες τις ευνοϊκές ρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα (πλοιοκτησία, διαχείριση, φυσικό πρόσωπο), δεν κατάφερε να στηρίξει τη ναυτιλία της, είναι το κίνητρο που υποκινεί τον Υπουργό στις δηλώσεις αυτές. Αν στόχος των δηλώσεών του είναι να τορπιλίσει τους στενούς δεσμούς της ελληνικής ναυτιλίας με τον τόπο της, αποδεικνύεται ότι δεν επιθυμεί να δει την Ελλάδα σε αναπτυξιακή πορεία. Προς γνώση του κου Σόιμπλε, η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα σύσσωμη ανταποκρίθηκε στην ανάγκη για ενίσχυση των εσόδων της εθνικής οικονομίας, αποφασίζοντας εδώ και τέσσερα χρόνια σε εθελοντική βάση, τον διπλασιασμό της φορολογικής της υποχρέωσης, αν και αυτή απολαμβάνει ιστορικά συνταγματικής προστασίας, μια πρωτοβουλία που αποδεικνύει έμπρακτα την ενότητα αλλά και την συνέπειά της απέναντι στον τόπο της.»
Υπενθυμίζεται πως σε forum του δικτύου WDR, ο γερμανός υπουργός οικονομικών είπε ότι ο κ. Τσίπρας εξελέγη με την υπόσχεση να καταργήσει τα φορολογικά προνόμια των εφοπλιστών, αλλά «τίποτα δεν έγινε».
Εδώ που τα λέμε ο κ. Βενιάμης έχει κάποιο δίκιο με την έννοια ότι ο κ. Σόιμπλε έκανε ειδική αναφορά στους Ελληνες εφοπλιστές αλλά δεν έκανε αναφορά σε άλλους εγχώριους Ολιγάρχες οι οποίοι διαχρονικά και για δεκαετίες είναι αχυράνθρωποι γερμανικών συμφερόντων στη χώρα μας.
Οι μνήμες για σκάνδαλα όπως αυτά της Siemens, της MAN των γερμανικών υποβρυχίων που έγερναν σαν την βαρκούλα Η Μανταλένα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στον κ. Σόιμπλε για να μας πείσει ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για την υγιή επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, την ανάπτυξη και τον υγιή ανταγωνισμό.
Το γεγονός ότι οι Γερμανοί έδωσαν άσυλο στον κ. Χριστοφοράκο και πολύ πιθανόν και στον κ. Καραβέλα είναι αποκαλυπτικά των προθέσεών τους απέναντι στην Ελλάδα.
Ακόμη και η γερμανική Fraport για παράδειγμα που πήρε τα Περιφερειακά Αεροδρόμια φρόντισε να αναθέσει την ανακασκευή τους στον Σωκράτη Κόκκαλη που είχε πρωταγωνιστήσει στο σκάνδαλο της Siemens και όχι μόνο κατακτώντας επάξια τον τίτλο του Εθνικού Προμηθευτή.
Το να μιλάει ο κ. Σόιμπλε για τους Ελληνες Εφοπλιστές αγνοώντας τους Ελληνες επιχειρηματίες-αχυρανθρώπους της Siemens προκαλεί μειδίαμα στα ψάρια της Αντιπάρου που έχουν διασωθεί από τον γαστριμαργικό κανιβαλισμό του κ. Καραβέλα και της παρέας του.
http://kourdistoportocali.com/