6 Ιουν 2017

Τι σημαίνει η συμβιβαστική λύση που προτείνει η Λαγκάρντ για το χρέος, το πρόγραμμα και το QE …

Α) Το ΔΝΤ ουσιαστικα κάνει ταιμ αουτ μεχρι το τελος του προγράμματος. Πλέον ο Ντραγκι οφειλει να αποφασισει μονος του κατα ποσον ειναι βιωσιμο το ελληνικο προγραμμα αφου μεχρι την ολοκληρωσή του θα χρηματοδοτειται αποκλειστικα από τους Ευρωπαιους ( ESM ) και επισημα!
Αρα δεν μπορει η Ευρώπη να συνεχισει να χρηματοδοτει μονη της πλέον ενα προγραμμα που δεν θεωρεί οτι ειναι βιώσιμο…
Β) Σε εμας δινει το περιθωριο μη εφαρμογης των μετρων για 19-20 ( τα οποία όμως ειμαι σχεδον βεβαιος οτι θα απαιτησει ο ESM και το Eurogroup για να πάρουν μέτρα ελαφρυνσης μετά το τελος του προγράμματος το 18). Στον Σοιμπλε και την Μερκελ τον χρονο να κανουν τις εκλογες τους χωρις αδειασμα από το ΔΝΤ στο ελληνικο προγραμμα και να παρουν μετα τις όποιες αποφασεις τους για την Ελλαδα και την Ευρωζώνη.
Στον Ντραγκι πεταει την καυτη πατατα να παρει μονος του αποφαση για το QE και να μην κρυβεται πισω από το ΔΝΤ που αποχωρεί ουτως η άλλως. Εδώ να ληφθεί υπόψιν ότι για την Ευρωπη το ελληνικο χρεος ειναι βιώσιμο ( αυτο αλλωστε ισχυριζεται και ο Σοιμπλε ) και άρα ΔΕΝ μπορει ο Ντραγκι να ισχυριστεί ( μετά τη μη χρηματοδότηση και άρα αποσυρση από το πιστωτικό μέρος του προγράμματος, του ΔΝΤ)  οτι δεν γνωριζει αν ειναι βιωσιμο,  απο την στιγμη που οι Ευρωπαιοι συνεχιζουν να το χρηματοδοτούν ( προφανώς ως βιώσιμο, αλλιώς “απιστούν” κατά των ίδιων των χωρών τους …. ) και το ΔΝΤ δεν συμμετεχει ουτως η άλλως.
Γ) Εν ολίγοις προσπαθούν με τον χρόνο να βγουν λυση.Τουλάχιστον δεν πιέζουν. Στον Ντραγκι τώρα….η καυτή πατατα!
Δ) Η συμφωνία ειχε αποφασιστεί τον Μαρτη στο ραντεβού Μερκελ-Λαγκαρντ στο Βερολίνο….
Ε) Η Ελλάδα στον … προθάλαμο της ποσοτικής χαλάρωσης!
http://thefaq.gr