15 Ιουν 2017

Η νέα γκάφα του Κυριάκου Μητσοτάκη που «έριξε» το twitter

Σε γκάφα ολκής υπέπεσε ο πρόεδρος της ΝΔ με αφορμή τον σεισμό στη Λέσβο ο οποίος προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και ισοπέδωσε ένα ολόκληρο χωριό.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια προσπάθεια να καταθέσει πρόταση για τους πληγέντες από το χτύπημα του Εγκέλαδου κατοίκους, έγραψε στο twitter του «να απαλλαγούν, για δύο χρόνια, από τις φορολογικές υποχρεώσεις που αφορούν στον ΕΝΦΙΑ, οι ανθρώποι που έχασαν τα σπίτια & την περιουσία τους».
Πέρα από το ορθογραφικό λάθος στη λέξη «άνθρωποι», την οποία ο κ. Μητσοτάκης τόνισε άλλου (φανταζόμαστε από κεκτημένη ταχύτητα) κάνοντάς μας να ξεχάσουμε τα ελληνικά που γνωρίζουμε, η πρόταση από μόνη της μοιάζει τουλάχιστον αστεία, πράγμα το οποίο έγινε αμέσως αντιληπτό από τους χρήστες του twitter οι οποίοι έσπευσαν να του απαντήσουν, τονίζοντάς του μεταξύ άλλων ότι δεν είναι δυνατόν να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για το γκρεμισμένο σπίτι τους.
«Μετά τα 2 χρόνια θα πληρώνουν δηλαδή για τα γκρεμισμένα σπίτια;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ένας χρήστης του twitter που απάντησε στον πρόεδρο της ΝΔ, ενώ ειρωνικά αναρωτήθηκε ένας δεύτερος αν «το μέτρο θα επεκταθεί και στα τέλη κυκλοφορίας για όσους δεν έχουν αυτοκίνητο». «Μετά από 2 χρόνια θα έχουν σπίτια να πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ. Το έχετε κάψει εντελώς εκεί στην Πειραιώς» ήταν ένα ακόμη χαρακτηριστικό σχόλιο που μπορεί κανείς να βρει κάτω από τη «ρηξικέλευθη» πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη. 
κουτι πανδωρας