12.7.17

Νέα προσφυγή στο ΣτΕ ετοιμάζουν οι καναλάρχες για να μπλοκάρουν εκ νέου τον διαγωνισμό για τις άδειες. Τα 2 σημεια της νεας προσφυγής !

Όπως αποκαλύπτουν οι typologies.gr
 νέα προσφυγή στο ΣτΕ ετοιμάζονται να κανουν οι πειρατές-καναλάρχες, προκειμένου να αποφύγουν για
μια ακόμα φορά να μπει τάξη και νομιμότητα στην ανομία του τηλεοπτικού πεδίου! Λειτουργώντας σαν μικροσαλταδόροι στις συχνότητες και με την πλάτη των καλών γνωριμιών με κέντρα εντός του ΣτΕ … ετοιμάζονται να προσβάλλουν εκ νεου τη διαδικασία τόσο της αδειοδότησης όσο και της καθιέρωσης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αγοράς και πώλησης τηλεοπτικού χρόνου. Σε πολιτικό επίπεδο, αναμένεται σκληρή σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης – ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, όσο θα διαρκεί η διαδικασία της αδειοδότησης. Είναι η δεύτερη απόπειρα της κυβέρνησης να επιβάλει (τους δικούς της) κανόνες στους ανθρώπους που λειτουργούν την αγορά της τηλεόρασης με ένα νομοθετικό καθεστώς ραμμένο στα μέτρα τους…
Δύο θα είναι τα σημεία της επόμενης προσφυγής στο ΣτΕ:
-Το πρώτο είναι πως η τροπολογία που εντάχθηκε στον νόμο για την υποχρεωτική εκπομπή σε υψηλή ευκρίνεια από τον Νίκο Παππά, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ, είναι αντισυνταγματική.
-Για τη διαφήμιση η ΕΙΤΗΣΕΕ ισχυρίζεται ότι το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, που προβλέπει την καθιέρωση ηλεκτρονικής πλατφόρμας συναλλαγών στην τηλεοπτική διαφήμιση, καταστρατηγεί θεμελιώδεις ατομικές ελευθερίες, όπως η ελευθερία των συμβάσεων, όπου η κάθε επιχείρηση είναι ελεύθερη να συνάψει σύμβαση με τον αντισυμβαλλόμενο που επιλέγει και με το περιεχόμενο που επιλέγει. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες θεωρούν πως το νομοσχέδιο υποχρεώνει τους τηλεοπτικούς σταθμούς να εκχωρήσουν τα έσοδά τους σε τρίτο, ο οποίος θα τιμολογεί και θα εισπράττει για λογαριασμό τους, με βάση προδιαγραφές που ορίζει το κράτος και όχι το κανάλι.
http://thefaq.gr