4 Ιουλ 2017

Μπαράζ βιασμών στο μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της Σουηδίας. Δεν θα διεξαχθεί το 2018

Δεν θα διοργανωθεί του χρόνου το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της Σουηδίας, μετά από μπαράζ επιθέσεων σε γυναίκες που παρευρέθηκαν φέτος στις συναυλίες.

«Ορισμένοι άνδρες από ότι φαίνεται δεν μπορούν να συμμορφωθούν. Είναι ντροπή. Για αυτό αποφασίσαμε να ακυρώσουμε το Bråvalla 2018», ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση.
Το φεστιβάλ Bråvalla, το μεγαλύτερο της Σουηδίας, έλαβε φέτος χώρα στην νοτιοανατολική πόλη Östergötland. Οι τοπικές αρχές γνωστοποίησαν ότι έλαβαν τέσσερις καταγγελίες για βιασμό και 23 ακόμα για άλλου είδους σεξουαλικές επιθέσεις. Είναι πολύ πιθανό μάλιστα ο πραγματικός αριθμός τέτοιου είδους επιθέσεων να είναι πολύ μεγαλύτερος.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το φεστιβάλ αμαυρώνεται από τέτοιου είδους εγκλήματα. Πέρυσι, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για πέντε βιασμούς σε διάστημα τεσσάρων ημερών! Ο πρωθυπουργός της χώρας είχε καταδικάσει τα περιστατικά και είχε ζητήσει να ενισχυθεί η ασφάλεια στον χώρο όπου διεξάγεται το φεστιβάλ, κάτι το οποίο φαίνεται πως τελικά δεν απέδωσε.
Το προφίλ των φερόμενων βιαστών δεν είναι γνωστό. Το 2014 και το 2015, η σουηδική αστυνομία είχε δεχτεί πυρά για το γεγονός ότι απέκρυψε πληροφορίες για το μπαράζ επιθέσεων κατά γυναικών από νεαρούς μετανάστες σε μουσικά φεστιβάλ στην Στοκχόλμη. Οι εισαγγελείς της χώρας αργότερα σταμάτησαν την διερεύνηση των περιστατικών.
http://www.huffingtonpost.gr