2 Ιουλ 2017

Ο καυγάς κατέληξε σε τραγωδία! Άνοιξαν πυρ μέσα σε κλαμπ - 28 τραυματίες [vid]

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι 25 από σφαίρες, τα ξημερώματα του Σαββάτου μέσα σε ένα νυχτερινό κέντρο στο Άρκανσο, στις νότιες ΗΠΑ, γνωστοποίησαν η αστυνομία και ο δήμαρχος της πόλης Λιτλ Ροκ.
«Θέλω να καθησυχάσω τους κατοίκους.
Δεν πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια, αλλά για μια τραγωδία. Δεν μοιάζει να ήταν μια ενέργεια εκ προμελέτης», δήλωσε ο δήμαρχος του Λιτλ Ροκ, ο Μαρκ Στοντόλα, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρξε μια αψιμαχία ανάμεσα σε μια μικρή ομάδα θαμώνων κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στο κλαμπ Power Ultra Lounge και «οι αντιπαλότητες» και το γεγονός ότι οι θαμώνες αυτοί έφεραν «όπλα» κλιμάκωσαν την κατάσταση και ξέσπασε ανταλλαγή πυρών περί τις 02:30 τοπική ώρα (10:30 ώρα Ελλάδας).
Κατά την αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνα για την υπόθεση, ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 28, συμπεριλαμβανομένων τριών που υπέστησαν τραύματα τα οποία «δεν συνδέονται» με τα πυρά, αλλά προφανώς με την πανικόβλητη φυγή πολλών από το κλαμπ.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, κανένας από τους τραυματίες δεν διατρέχει κίνδυνο να χάσει τη ζωή του. Ο επικεφαλής της αστυνομίας Κέντον Μπάκνερ δήλωσε ότι όλοι οι τραυματίες είναι αφροαμερικανοί, από 16 ως 35 ετών.
«Το πρόβλημα της εγκληματικότητας το οποίο αντιμετωπίζει το Λιτλ Ροκ μοιάζει να επιδεινώνεται», δήλωσε ο κυβερνήτης του Άρκανσο, ο Έισα Χάτσινσον, καταγγέλλοντας μια «παράλογη τραγωδία» και υποσχόμενος κάθε βοήθεια των αρχών της Πολιτείας.